Tvarůžková pomazánka

Ing. Eliška Škvařilová
Porce 5 Porcí

Ingredience
  

Hraškové máslo s nivou

Ochucení pomazánky

  • 50 g Okurek nakládaný
  • 40 g Jarní cibulka
  • 25 g Hořčice

Instrukce
 

Hraškové máslo

  • Mahá koření krátce orestujeme na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
  • Přidáme Hrašku a mletý pepř a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
  • Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Před koncem varu přidáme na kousky nakrájené tvarůžky a za stálého míchání ji necháme rozpustit.
  • Necháme vychladnout.

Ochucení pomazánky

  • Jarní cibulku a nakládaný okurek nakrájíme nadrobno a spolu s hořčicí vmícháme do vyšlehaného hraškového másla. Podle potřeby dosolíme.

Poznámky

Hrašku je dobré vařit přesně podle návodu v titanovém hrnci anebo v hrnci se silným dnem. Promícháním s horkým tukem a následně zalitím horkou vodou nebudeme mít v hraškovém másle žmolky a kaše se bude méně připalovat. Hrašku je důležité v jídle dobře provařit, minimálně 20 minut, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoli mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.
Alergeny: 7 Mléko, 10 Hořčice
Klíčové slovo Hraška, Hraška na zahuštování, Pomazánka, Tvarůžky, Zdraví, Zdravý recept
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru