Tisk
Česnekový dresing
Léčivé účinky česneku jsou známé, proto ho přidáváme do našeho jídelníčku co nejčastěji.Česnekový dresing z vyšlehaného hraškového základu se skvěle hodí k pečené zelenině, smaženým jídlům a také jako dresing do salátů.
Porce 5 Porcí
Kalorií
Ingredience
Česnekový dresing
- 70 ml slunečnicového oleje
- 1 špetka Mahá koření
- 1 špetka mletého pepře
- 1 špetka mletého kayenského pepře
- 1 špetka cukru
- 50 g Hrašky na zahušťování
- 400 ml vody Můžeme použít vývar
- 1 g soli
- 20 g plnotučné hořčice
- 50 g nakládaných okurek
- 50 ml okurkového láku
- 30 g třeného česneku nebo dle chuti
Instrukce
Česnekový dresing
- Do prázdného hrnce vlijeme olej.
- Vsypeme Mahá koření, mletý pepř, kayenský pepř a cukr.
- Zvolna a krátce orestujeme.
- Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
- Vsypeme Hrašku na zahušťování.
- Mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.
- Zalijeme odměřeným množstvím horké vody a osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
- Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Je důležité vařit pokrm zvolna, nikoliv zprudka, aby se voda zbytečně nevyvařovala, ale současně se vaření nesmí zastavit. Na hladině je stále vidět jemné vlnění.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Necháme vychladnout.
- Vmícháme plnotučnou hořčici, nastrouhaný nakládaný okurek, třený česnek.
- Vyšleháme na hladký krém.
- Podle potřeby přidáme lák z okurek a dochutíme.
Poznámky
Kopřivový (špenátový) nákyp – Hraška (hraska.cz)
Obalovaný sýr – Hraška (hraska.cz)
Alergeny: 10 Hořčice