Obalovaný sýr

Ing. Eliška Škvařilová
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegetarián
Porce 4 porce

Ingredience
  

Instrukce
 

  • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
  • Sýr nakrájíme na silnější plátky. A nejlépe přes noc dáme pořádně vychladit. Sýr nebude mít tak velkou tendenci vytékat.
  • Sýr nejprve namočíme do suché směsi Hrašky a poté namáčíme v těstíčku. Necháme okapat a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byl ponořený.
  • Smažíme dozlatova z obou stran.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Poznámky

Sýr také můžeme obalit v rozdrcených kukuřičných lupínkách.
Kdo má rád úplnou klasiku, tak může použít i strouhanku.
Abychom správně smažili, je třeba si pohlídat teplotu a výšku tuku. Celý článek o správném smažení najdete zde.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
Alergeny: 7 Mléko
Klíčové slovo Hraška, Obalování, Slané, Smažení, Sýr, Zdravé vaření
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru