Pučálka

    Můžete sdílet na:
    Pochoutka z naklíčeného a opraženého hrachu.
    Porce 0
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 100 g celého neloupaného hrachu
    • 2 lžíce oleje nebo másla
    • sůl, pepř nebo med – podle chuti
    • Mahá koření

    Instrukce
     

    • Celý neloupaný hrách přebereme a propláchneme.
    • Hrách zalijeme studenou vodou a necháme namočený 24 hodin. Během máčení dvakrát propláchneme studenou vodou.
    • Hrách necháme naklíčit volně na sítku anebo v klíčící misce.
    • Pravidelně proplachujeme 2 krát až 3 krát denně, aby klíčky nezaschly.
    • Na pánvi rozehřejeme olej nebo máslo.
    • Naklíčený hrách propláchneme, necháme okapat a vsypeme do rozehřátého tuku.
    • Opékáme asi pět minut, až je hrášek křupavý a nasládlý.
    • Osmažený hrách osolíme, opepříme, jemně posypeme Mahá kořením a lehce promícháme.
    • Můžeme též připravit sladkou variantu a to tak, že osmažený hrách promícháme s medem.
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: