Pomazánka s bylinkami

    Můžete sdílet na:
    Porce 5 Porcí
    Kalorií

    Ingredience
      

    Hraškové máslo

    Ochucení pomazánky

    • 50 g nakládaných okurek
    • 20 g plnotučné hořčice
    • směs oblibených bylinek
    • muškátový oříšek

    Instrukce
     

    Hraškové máslo

    • Mahá koření krátce orestujeme na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
    • Přidáme Hrašku a mletý pepř a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
    • Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
    • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Pomazánku důkladně rozmixujeme a necháme vychladnout.

    Ochucení pomazánky

    • Bylinky očistíme a rozmixujeme spolu s vyšlehaným hraškovým máslem.
    • Přidáme jemně nakrájený nakládaný okurek, hořčici a vše promícháme.
    • Bylinky můžeme do pomazánky přidat jen nakrájené na jemno, není nutné je vždy mixovat. Pokud nemáme žádné čerstvé bylinky po ruce, můžeme použít i bylinkové pesto.
    • Podáváme na pečivu či topince.

    Poznámky

    Hrašku je dobré vařit přesně podle návodu  v hrnci se silným dnem. Promícháním s horkým tukem a následně zalitím horkou vodou nebudeme mít v hraškovém másle žmolky a bude se i méně připalovat.
    Hrašku je důležité v jídle dobře provařit, minimálně 20 minut, aby hrachová mouka byla dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoli mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.
    Mahá koření v jídle dělá dobrou chuť a podporuje naše trávení.
    Alergeny: 10 Hořčice
    Klíčové slovo Bylinky, Hraška, Hraška na zahušťování, Pomazánka, Zdraví, Zdravý recept
    Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři:
    Subscribe
    Upozornit na
    guest
    0 Komentáře
    Nejstarší
    Nejnovější Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments