Obalovaná cuketa
Cuketové řízečky si můžeme připravit po celý rok, obzvláště v létě, když jich vyroste hodně. Chuť cukety je jemná a svěží. Když cuketu obalíme v pikantním těstíčku z Hrašky, báječně si pochutnáme. Oproti klasickému trojobalu jsou řízečky zdravější a rychleji připraveny. Pro změnu můžeme do těstíčka přidat trochu česneku či grilovacího koření.
Ingredience
- 200 g Hrašky na obalování
- 7 g česneku cca jeden stroužek
- 4 g soli
- 280 ml vody
- 450 g cukety
- olej na smažení
Instrukce
- Hrašku, třený česnek a sůl rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
- Cuketu nakrájíme na kolečka zhruba 1,5 cm široké. Pokud je slupka tvrdá, tak ji před krájením oloupeme.
- Kolečka cukety osolíme z obou stran a necháme 30 minut vypotit. (Kolečka se orosí).
- Kolečka cukety nejprve namočíme do suché směsi Hrašky a poté namáčíme v těstíčku. Necháme okapat a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byla ponořená.
- Smažíme dozlatova z obou stran.
- Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
- Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Poznámky
- Cuketa má jemnou chuť, proto je dobré do těstíčka z Hrašky přidat ještě další koření: česnek, pepř, grilovací koření,…
- Abychom správně smažili, je třeba si pohlídat teplotu a výšku tuku. Celý článek o správném smažení najdete zde.
- Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky.
- Na téma cuketa jsme si pro Vás připravili celý článek, který můžete nalézt tady.
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!