Obalované brambory

Tisk

Obalované brambory

Obalované brambory můžeme servírovat jenom tak či je použít jako mimořádně chutnou přílohu.
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo Brambory, Chuťovka, Hraška, Hraška na obalování, Mahá koření, Obalování, Předkrm, Příloha, Slané, Smažení, Zdravé vaření
Porce 4 porce
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 200 g Hrašky na obalování
  • 280 ml vody
  • 5 g soli
  • 10 g česneku
  • 3 g Mahá koření
  • koření, které máme rádi Grilovací směs, majoránka, čerstvé bylinky,…
  • 400 g brambor
  • olej na smažení

Instrukce

  • Hrašku, třený česnek, koření a sůl rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
  • Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky zhruba 0,5 cm široké.
  • Jednotlivé plátky namáčíme v těstíčku, necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly ponořené.
  • Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Servírování

  • Servírovat obalované brambory můžeme jenom tak samotné.
  • Jsou také výborné s pomazánkou, dresingem nebo jako příloha.
  • My je doporučujeme servírovat s dušeným špenátem, nebo křenovou pomazánkou.

Poznámky

Doporučené pokrmy k obalovaným bramborám:
Křenová pomazánka
Zahuštěný špenát
Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
Alergeny: 10 Hořčice
Categories: Smažené
X