koření, které máme rádiGrilovací směs, majoránka, čerstvé bylinky,...
400gbrambor
olej na smažení
Instrukce
Hrašku, třený česnek, koření a sůl rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky zhruba 0,5 cm široké.
Jednotlivé plátky namáčíme v těstíčku, necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly ponořené.
Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Servírování
Servírovat obalované brambory můžeme jenom tak samotné.
Jsou také výborné s pomazánkou, dresingem nebo jako příloha.
My je doporučujeme servírovat s dušeným špenátem, nebo křenovou pomazánkou.
Poznámky
Doporučené pokrmy k obalovaným bramborám:Křenová pomazánkaZahuštěný špenátTeplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!