Křenová pomazánka

Klíčové slovo: Hraška, Hraška na zahuštování, Křen, Pomazánka, Zdraví, Zdraví recept
Porce: 1 kg
Autor: Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 170 g Olej slunečnicový
  • 680 g Voda Můžeme použít vývar
  • 115 g Hraška na zahušťování
  • 5 g Mahá koření
  • 6 g Pepř mletý
  • 6 g Sůl
  • 3 g Cukr krystal
  • 100 g Okurek nakládaný
  • 100 g Hořčice plnotučná
  • 10 g Ocet
  • 100 g Křen

Instrukce

  • Mahá koření krátce orestujeme na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
  • Přidáme Hrašku a mletý pepř a mícháme dohladka až nemáme žádné žmolky.
  • Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Necháme vychladnout.
  • Po vychladnutí rozmixujeme s hořčicí, nastrouhaným křenem a nakládanými okurkami na hladký krém.

Poznámky

Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru