Křenová pomazánka

Ing. Eliška Škvařilová
Pro svoje mimořádné účinky na zdraví se křenu říká "český ženšen", proto si zaslouží častější použití v naší kuchyni.
Porce 5 porcí
Kalorií

Ingredience
  

  • 3 g Mahá koření
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • 100 g Hrašky na zahušťování
  • špetka mletého pepře
  • 600 ml vody Můžeme použít vývar.
  • 4 g soli
  • 100 g plnotučné hořčice
  • 100 g křenu podle chuti
  • 100 g nakládaných okurek

Instrukce
 

  • Mahá koření krátce orestujeme na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
  • Přidáme Hrašku a mletý pepř a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
  • Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Necháme vychladnout.
  • Po vychladnutí důkladně rozmixujeme s hořčicí, nastrouhaným křenem a nakládanými okurkami na hladký krém.

Poznámky

Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 10 Hořčice
Klíčové slovo Hraška, Hraška na zahušťování, Křen, Pomazánka, Zdraví, Zdravý recept
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru