Cerie rýže Hanoi se žampiony a paprikou

Tisk

Cerie rýže Hanoi se žampiony a paprikou

Toto jídlo je jednoduché na přípravu a velmi zdravé.
Cerii si můžeme připravit dopředu a pak je příprava receptu velmi rychlá.
Kuchyně Diabetici, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo Cerie, Červená paprika, Mahá koření, Slané, Žampiony, Zdravé vaření, Zdraví
Porce 4 porce
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

Cerie

Žampiony – restování

  • 200 g žampiónů
  • 20 ml oleje
  • 1 špetka mletého pepře
  • 2 g soli

Zelenina – restování

  • 1 g celého kmínu
  • 1 g celé bílé hořčice
  • 20 ml oleje
  • 100 g očištěné cibule
  • 10 g česneku
  • 1 g Mahá koření
  • 260 g hlávkového zelí
  • 120 g čerstvé červené papriky

Dušená rýže

  • 220 g rýže
  • 330 ml vody nebo vývaru
  • 20 ml oleje
  • 4 g soli

Instrukce

Cerie

  • Uvařenou Cerii nakrájíme na nudličky.
  • Nudličky Cérie opečeme na oleji na pánvi.
  • Pokud připravujeme větší množství Cerie upečeme nudličky v horké troubě při teplotě 180 °C.
  • Občas promícháme, aby kousky Cerie byly opečené ze všech stran.
  • Sójovou omáčku smícháme se třeným česnekem a vývarem.
  • Opečené kousky Cerie přelijeme připravenou omáčkou.

Příprava žampiónů

  • Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.
  • Na pánev vljjeme olej, přidáme nakrájené žampiony, pepř a orestujeme.
  • Nakonec osolíme.

Příprava zeleniny

  • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
  • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.
  • Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
  • Přidáme třený česnek, Mahá koření a vše krátce orestujeme.
  • Přidáme nakrájenou papriku, hlávkové zelí a orestujeme.
  • Podle potřeby podlijeme vývarem, tak aby zelenina byla šťavnatá, ale nerozvařená.

Dušená rýže

  • Rýži propláchneme horkou vodou.
  • Rýži zalijeme vodou či vývarem, osolíme a dusíme do měkka.

Dohotovení

  • Opatrně promícháme pečenou Cerii, dušenou rýži, orestované žampiony a orestovanou zeleninu na rizoto.
  • Podle potřeby podlijeme vývarem, aby byl hotový pokrm šťavnatý a nikoli suchý.

Poznámky

Celé koření opražené na sucho v hrnci dá jídlu hlubokou chuť a současně podpoří trávení pokrmu. Dáváme vždy ale pozor, abychom koření nespálili.
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 1 Lepek, 10 Hořčice
X