Tisk
Cerie rýže Hanoi se žampiony a paprikou
Toto jídlo je jednoduché na přípravu a velmi zdravé.Cerii si můžeme připravit dopředu a pak je příprava receptu velmi rychlá.
Porce 4 porce
Kalorií
Ingredience
Cerie
- 200 g uvařené Cerie Cerii připravíme podle receptu zde.
- 10 ml sójové omáčky
- 80 ml vývaru
- 10 g česneku
Žampiony – restování
- 200 g žampiónů
- 20 ml oleje
- 1 špetka mletého pepře
- 2 g soli
Zelenina – restování
- 1 g celého kmínu
- 1 g celé bílé hořčice
- 20 ml oleje
- 100 g očištěné cibule
- 10 g česneku
- 1 g Mahá koření
- 260 g hlávkového zelí
- 120 g čerstvé červené papriky
Dušená rýže
- 220 g rýže
- 330 ml vody nebo vývaru
- 20 ml oleje
- 4 g soli
Instrukce
Cerie
- Uvařenou Cerii nakrájíme na nudličky.
- Nudličky Cérie opečeme na oleji na pánvi.
- Pokud připravujeme větší množství Cerie upečeme nudličky v horké troubě při teplotě 180 °C.
- Občas promícháme, aby kousky Cerie byly opečené ze všech stran.
- Sójovou omáčku smícháme se třeným česnekem a vývarem.
- Opečené kousky Cerie přelijeme připravenou omáčkou.
Příprava žampiónů
- Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.
- Na pánev vljjeme olej, přidáme nakrájené žampiony, pepř a orestujeme.
- Nakonec osolíme.
Příprava zeleniny
- Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
- Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.
- Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
- Přidáme třený česnek, Mahá koření a vše krátce orestujeme.
- Přidáme nakrájenou papriku, hlávkové zelí a orestujeme.
- Podle potřeby podlijeme vývarem, tak aby zelenina byla šťavnatá, ale nerozvařená.
Dušená rýže
- Rýži propláchneme horkou vodou.
- Rýži zalijeme vodou či vývarem, osolíme a dusíme do měkka.
Dohotovení
- Opatrně promícháme pečenou Cerii, dušenou rýži, orestované žampiony a orestovanou zeleninu na rizoto.
- Podle potřeby podlijeme vývarem, aby byl hotový pokrm šťavnatý a nikoli suchý.
Poznámky
Celé koření opražené na sucho v hrnci dá jídlu hlubokou chuť a současně podpoří trávení pokrmu. Dáváme vždy ale pozor, abychom koření nespálili.
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 1 Lepek, 10 Hořčice