Čokoládové linecké

    Můžete sdílet na:
    Můžeme zvolit jiné tvary.
    Porce 0
    Kalorií

    Ingredience
      

    Těsto

    • 150 g celozrnné mouky
    • 400 g hladké mouky
    • 200 g moučkového cukru
    • 1 špetka soli
    • 25 g Hrašky Vanilka
    • 80 g kakaa
    • 300 g másla nebo kokosového tuku
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 12 g vanilkového aroma
    • voda / mléko případně dle potřeby

    Dohotovení

    • oblibená marmeláda
    • čokoláda na vaření
    • plátky mandlí

    Instrukce
     

    Příprava těsta

    • Smícháme všechny suché suroviny dohromady.
    • Kokosový olej / máslo rozpustíme a spolu s citronovou šťávou přidáme do suché směsi.
    • Ze všech surovin vypracujeme těsto.
    • Po vypracovaní těsta zkusíme kousek upéct, abychom si zkontrolovali, že není potřeba přidat ani vodu ani mouku.
    • Těsto necháme v chladnu odpočinout minimálně 1 hodinu, nejlépe přes noc.
    • Nejdříve kousek těsta vyválíme a vyzkoušíme upečením, zda má dobrou konzistenci.
    • Pak zkontrolujeme a podle potřeby dopečeme.
    • Odleželé těsto vyválíme na tloušťku cca 3 mm, vypichujeme vybrané tvary, které přeneseme na vymazaný plech.
    • Linecké pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 10 minut a pak podle barvy ještě dopékáme a otáčíme plechy, aby těsto bylo všude stejně upečené.

    Dohotovení

    • Po vychladnutí slepíme linecké oblíbenou marmeládou.
    • Slepené linecké namočíme do rozpuštěné čokolády a posypeme plátky mandlí.
    • Plátky mandlí můžeme opražit na pánvi či v troubě na trošce oleje. Dodá jim to lesk, výrazdnější chut a barvu.

    Poznámky

    Těsto odležením změní svou konzistenci, a to díky vyššímu obsahu celozrnné mouky. Proto je lepší udělat těsto při zadělávání trošku řidší než běžně děláte.
    Alergeny: 1 Lepek (pšenice)
    Klíčové slovo Čokoláda, Cukroví, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Kakao, Linecké, Sladké, Svačina
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: