Vanilkové rohlíčky bezlepkové

    Můžete sdílet na:
    Vanilkové rohlíčky, které se vám rozpadnou na jazyku.
    Kalorií

    Ingredience
      

    Těsto na vanilkové rohlíčky

    • 400 g Schär Mix it mouky universal
    • 200 g moučkového cukru
    • 150 g jemně mletých vlašských ořechů
    • 25 g Hrašky Vanilka
    • 1 špetka soli
    • 300 g másla nebo kokosového tuku
    • 12 g vanilkového aroma
    • vody / mléka dle potřeby

    Dohotovení

    • 5 ks vanilkového cukru
    • 70 g moučkového cukru

    Instrukce
     

    • Prosáté ořechy a mouku smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme vláčné těsto. Podle potřeby přidáme vodu nebo mléko.
    • Těsto necháme odležet jednu hodinu, nejlépe však přes noc v lednici.
    • Z těsta vyválíme váleček, který nakrájíme na menší válečky ze kterých tvarujeme zahlé rohlíčky.
    • Rohlíčky pečeme na suchém plechu v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 10 minut. Rohlíčky by měli mít se spodu lehce zezlátlé.

    Dohotovení

    • Po vytažení počkáme přibližně 3 minuty, aby rohlíčku trošku zchladli. Poté je opatrně obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
    • Rohlíčky obalujte opravdu opatrně. V tomto momentu jsou hodně křehké.

    Poznámky

    • Doporučujeme ořechy před pečením opražit v troubě nebo na pánvi. Opražení dodá cukroví výraznější oříškovou chuť.
    • Těsto odležením změní svou konzistenci a to díky vyššímu obsahu celozrnné mouky. Proto je lepší udělat těsto při zadělávání trošku řidší než běžně děláte.
     
    Klíčové slovo Cukroví, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Sladké, Svačina, Vanilka, Vanilkové rohlíčky
    Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři:
    Subscribe
    Upozornit na
    guest
    0 Komentáře
    Nejstarší
    Nejnovější Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments