Čokoládový dezert z Hrašky

    Můžete sdílet na:
    Čokoládový dezert z Hrašky nám dává možnost, jak si pochutnat a přitom nemít špatné svědomí, že jsme se prohřešili proti zdravé výživě. Základ pomazánky totiž tvoří nadýchaný krém z Hrašky Vanilka.
    Calories

    Ingredience
      

    Hraškové máslo

    • 100 g Hrašky Vanilka
    • 100 g cukru
    • 1 špetka soli
    • 150 ml slunečnicového nebo kokosového oleje / másla
    • 700 ml mléko (může být i rostlinné)

    Ochucení pomazánky

    • 50 g kvalitního kakaa nebo čokolády (podle chuti)

    Instrukce
     

    • V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sójového sušeného mléka, cukru a soli.
    • Vodu a olej přivedeme k varu.
    • Za stálého míchání vsypeme do vařícího mléka Hrašku, cukr a sůl.
    • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Nakonec přidáme podle chuti kakao nebo čokoládu .
    • Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem na hladký krém.
    • Krém nalijeme do připravených nádob a necháme vychladnout.

    Poznámky

    • Krém můžeme prokládat oblíbeným ovocem, sušenkami a podobně.
    • Pokud krém dáme do skleniček, tak nám vznikne skvělá svačina do školy.
    • Na přípravu sladkého hraškového másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
    • Hrašku je důležité nechat projít varem 20 minut, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.
     
    Klíčové slovo Čokoláda, Hraška, Hraška Vanilka, Krém, Nutela, Pomazánka, Sladké, Svačina, veganský recept, Bezlepkový recept, Svačina do skleničky
    Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři:
    Subscribe
    Upozornit na
    guest
    0 Komentáře
    Nejstarší
    Nejnovější Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments