Vanilkový krém

    Můžete sdílet na:
    Vyzkoušejte tento osvěžující vanilkový krém s višněmi! Jemný vyšlehaný krém a nakyslá chuť višní tvoří dokonalou kombinaci, která oslní vaše chuťové buňky. Tento zdravý dezert je ideální pro rodinu i návštěvy. Připravte si ho již dnes a pochutnejte si na lahodném a výživném dezertu, u kterého nikdo nepozná, že je z luštěnin!
    Porce 1 kg
    Kalorií

    Ingredience
      

    Krém

    • 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
    • 100 g Hrašky Vanilka
    • 100 g cukru
    • 100 g sušeného sójového mléka
    • 800 ml vody sušené sójové mléko a vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem

    Dohotovení

    • višňový kompot být i jiný
    • višně na zdobení

    Instrukce
     

    Krém

    • V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
    • Vodu a olej přivedeme k varu.
    • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
    • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
    • Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.

    Dohotovení

    • Na dno pohárů dáme višňový kompot. Můžeme použít i jiný, který máme po ruce.
    • Ještě teplý krém naléváme do misek a dáme vychladit.
    • Před podáváním ozdobíme ovocem.

    Poznámky

    Tento krém je tak lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
    Alergeny: 6 Sója
    Klíčové slovo Hraška Vanilka, Krém, Zdravé vaření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: