Vanilkový krém
Vyzkoušejte tento osvěžující vanilkový krém s višněmi! Jemný vyšlehaný krém a nakyslá chuť višní tvoří dokonalou kombinaci, která oslní vaše chuťové buňky. Tento zdravý dezert je ideální pro rodinu i návštěvy. Připravte si ho již dnes a pochutnejte si na lahodném a výživném dezertu, u kterého nikdo nepozná, že je z luštěnin!
Ingredience
Krém
- 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
- 100 g Hrašky Vanilka
- 100 g cukru
- 100 g sušeného sójového mléka
- 800 ml vody sušené sójové mléko a vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem
Dohotovení
- višňový kompot být i jiný
- višně na zdobení
Instrukce
Krém
- V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
- Vodu a olej přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
- Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.
Dohotovení
- Na dno pohárů dáme višňový kompot. Můžeme použít i jiný, který máme po ruce.
- Ještě teplý krém naléváme do misek a dáme vychladit.
- Před podáváním ozdobíme ovocem.
Poznámky
Tento krém je tak lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!