Tisk
Obalovaná jablíčka
Porce 4 porce
Kalorií
Ingredience
- 200 g Hrašky Vanilka
- 280 ml vody nebo mléka Těstíčko zadělané s mlékem je lahodnější.
- 450 g očištěných jablek Můžeme použít i jiné ovoce.
- moučkový cukr se skořicí či agáve sirup na posypaní/polití při servírování
- olej na smažení
Instrukce
- Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
- Jablka nakrájíme na plátky.
- Jablka namáčíme v těstíčku, necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byla ponořená.
- Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
- Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
- Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Jablíčka servírujeme ještě teplá. Při servírování je můžeme posypat moučkovým cukrem se skořicí či je polít sirupem nebo medem.
Poznámky
Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla. Celý článek o správném smažení najdete zde.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. Pouze místo zeleniny použijeme ovoce.
Alergeny: Žádné