Obalovaná jablíčka

Tisk

Obalovaná jablíčka

Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo Hraška, Jablka, Obalování, Smažení, Vaření, Zdravé vaření
Porce 4 porce
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 200 g Hrašky Vanilka
  • 280 ml vody nebo mléka Těstíčko zadělané s mlékem je lahodnější.
  • 450 g očištěných jablek Můžeme použít i jiné ovoce.
  • moučkový cukr se skořicí či agáve sirup na posypaní/polití při servírování
  • olej na smažení

Instrukce

  • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
  • Jablka nakrájíme na plátky.
  • Jablka namáčíme v těstíčku, necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byla ponořená.
  • Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Jablíčka servírujeme ještě teplá. Při servírování je můžeme posypat moučkovým cukrem se skořicí či je polít sirupem nebo medem.

Poznámky

Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla. Celý článek o správném smažení najdete zde.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. Pouze místo zeleniny použijeme ovoce.
Alergeny: Žádné
Categories: Sladká jídla
X