Rybízová bublanina
Ovoce dodá bublanině svěžest a šťavnatost. Vajíčka jsou v receptu nahrazena Hraškou Vanilka, která těsto dobře spojí a současně i zvýší jeho výživnou hodnotu.
Ingredience
- 280 ml mléka Nebo vody a 25 g sušeného sójového mléka.
- 20 ml rumu
- 150 ml slunečnicového nebo kokosového oleje či másla
- 20 g Hrašky Vanilka
- 20 g celozrnné mouky
- 125 g třtinového cukru
- 1 špetka soli
- 330 g polohrubé mouky
- 70 g mletých oříšků
- 6 g prášku do pečiva
- 8 g sody na pečení
- 300 g rybízu
Instrukce
- Troubu předehřejeme na 180 °C.
- Ovoce očistíme a podle potřeby nakrájíme.
- Plech nebo pekáček vytřeme tukem a vysypeme strouhaným kokosem.
Bublania
- Smícháme všechny suché suroviny.
- Kypřící prášek a sodu přesejeme přes sítko do suchých surovin a promícháme.
- Přidáme odvážený vlahé rozpuštěné máslo či olej, mléko a rum.
- Smícháme sypkou a tekutou směs.
- Těsto vlijeme do vymazaného pekáčku a hustě posypeme připraveným ovocem.
- Pečeme 35 minut při teplotě 180 °C. Doba pečení je závislá na výšce těsta.
- Propečení zkontrolujeme vpíchnutím špejle. Pokud se těsto na dřívko nelepí, bublanina je dostatečně propečená.
Poznámky
Vajíčka jsou v receptu nahrazena Hraškou Vanilka, která těsto dobře spojí a současně i zvýší jeho výživnou hodnotu.
Alergeny: 1 Lepek (pšenice), 6 Sója, 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!