Dvoubarevné kostky s višňovou marmeládou

    Můžete sdílet na:
    Dvoubarevné kostky s višňovou marmeládou - bezlepkový, veganský recept bez vajec. Čokoládový zákusek pro děti, dietní dezert
    Harmonie a bohatost chutí. V každém soustu vanilka, čokoláda a višeň. Základ moučníku tvoří nadýchaný krém z Hrašky Vanilka. Co víc si gurmán může přát.
    Calories

    Ingredience
      

    Korpus ze semínek

    • 35 g tuk na vymazání formy
    • 140 g slunečnicových semínek
    • 30 g dyňových semínek
    • 120 g rozinek
    • 30 g sušených meruněk
    • 30 g sušených švestek

    Vanilkový krém

    • 150 g Hrašky Vanilka
    • 150 g cukru
    • 1 špetka soli
    • 150 ml slunečnicového nebo kokosového oleje / másla
    • 900 ml mléka ( můžete použít i rostlinné)

    Čokoládový krém

    • 1/2 uvařeného vanilkového krému
    • 15 g kakao – podle chuti
    • rum dle chuti

    Zdobení

    • višňová či jiná marmeláda
    • kokos na posypání
    • kešu oříšky

    Instrukce
     

    Korpus

    • Mandle, slunečnici a sušené ovoce spaříme vroucí vodou.
    • Spaření je důležité, neboť semínka i sušené ovoce zbavíme nečistoty a korpus bude chutnější.
    • V mixéru nejdříve rozmixujeme semínka, pak přidáme do mixéru sušené ovoce a vše rozmixujeme.
    • Pokud směs nejde rozmixovat přidáme lžíci marmelády.
    • Čtverhrannou formu či pekáček vytřeme tukem a vzniklé těsto rozprostřeme na dno a po stranách formy.
    • Necháme v troubě zapéci 5 minut při teplotě 160°C.

    Vanilkový krém

    • V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sójového sušeného mléka, cukru, a soli.
    • Vodu a olej přivedeme k varu. Za stálého míchání vsypeme suché suroviny.
    • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem na nadýchaný krém.
    • Polovinu krému vylijeme na semínkový korpus.

    Kakaový krém

    • Do druhé poloviny vanilkového krému vmícháme kakao a podle chuti rum.
    • Kakaový krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem na hladký krém.
    • Vyšlehaný krém vlijeme na vanilkový krém a necháme do dalšího dne vychladnout

    Dokončení

    • Vychladlý krém potřebe višňovou marmeládou.
    • Vychladlý krém rozkrájíme na pravidelné kostky.
    • Každou kostku obalíme ve směsi opraženého máku a kokosu
    • Na každou kostku dáme lžíci borůvkové marmelády, ozdobíme čerstvou borůvkou a posypeme mandlovými lupínky.
    • Necháme vychladnout a podáváme.

    Poznámky

    • V korpusu můžeme vyměnit semínka za oblíbené oříšky a uvedené sušené ovoce můžete vyměnit za jiné sušené ovoce.
     
    Klíčové slovo Cheesecake, Čokoláda, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Krém, Sladké, Vegan, Višeň
    Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři:
    Subscribe
    Upozornit na
    guest
    0 Komentáře
    Nejstarší
    Nejnovější Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments