Vanilkový krém

Ing. Eliška Škvařilová
Zdravá dobrota pro rodinu i návštěvu.
Porce 1 kg
Kalorií

Ingredience
  

  • 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
  • 100 g Hrašky Vanilka
  • 100 g cukru
  • 200 g sušeného sójového mléka
  • 700 ml vody

Instrukce
 

  • V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
  • Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.
  • Ještě teplý krém naléváme do misek s oblíbeným kompotem či ovocem.

Poznámky

Tento krém je tak lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója
Klíčové slovo Hraška Vanilka, Krém, Zdravé vaření
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru