Vanilkový krém

Ing. Eliška Škvařilová
Zdravá dobrota pro rodinu i návštěvu.
Porce 1 kg

Ingredience
  

  • 100 g Olej slunečnicový nebo kokosový
  • 100 g Hraška Vanilka
  • 100 g Cukr
  • 200 g Sójové mléko sušené

Instrukce
 

  • V misce promícháme Hrašku Vanilka, sójové sušené mléko, cukr a sůl.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
  • Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.
  • Ještě teplý krém naléváme do misek s oblíbeným kompotem či ovocem.

Poznámky

Tento krém je tak lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója
Klíčové slovo Hraška vanilka, krém, Zdravé vaření
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru