Léčivé účinky česneku jsou známé, proto ho přidáváme do našeho jídelníčku co nejčastěji.Česnekový dresink z vyšlehaného hraškového základu se skvěle hodí k pečené zelenině, smaženým jídlům a také jako dresing do salátů.
Vsypeme Mahá koření, mletý pepř, kayenský pepř a cukr.
Zvolna a krátce orestujeme.
Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
Vsypeme Hrašku na zahušťování.
Mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.
Zalijeme odměřeným množstvím horké vody a osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Je důležité vařit pokrm zvolna, nikoliv zprudka, aby se voda zbytečně nevyvařovala, ale současně se vaření nesmí zastavit. Na hladině je stále vidět jemné vlnění.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.