Nápoje zlepšující trávení

Nápoje zlepšující trávení

Zlepšuj trávní a vytváří pohodu v břichu

O Vánocích nestačí hlídat jenom to, co jíme, ale také to, co pijeme. Pitný režim ke zdravé výživě neoddělitelně patří. Samozřejmě kvalitní čistá voda je pro naše tělo tím nejlepším nápojem.
Pro změnu vyzkoušejte Vánoční nealko punč. Takový punč můžeme popíjet po celý advent i během vánočního hodování. Budete překvapeni, jak dobře se vypořádáte s případnými následky přejídání.
Suroviny:
1/2 l vody, 2 hrušky nebo jablka, 3 sušené švestky,
koření: 1 tyčinka skořice, 1 badyán, 4 hřebíčky, ½ cm zázvoru,1/4 čaj. lžičky Mahá koření,
½ l džusu, šťáva z jednoho pomeranče a med na doslazení.
Postup
Ovoce nakrájíme na malé kousky a spolu s kořením povaříme 5 minut. Pak scedíme, přidáme džus a dochutíme pomerančovou šťávou, případně dosladíme medem. Před podáváním dozdobíme plátky ovoce.
Koření si můžeme předem pomlet, pak je chuť punče výraznější a stačí menší množství koření.
Pokud chceme punč silnější, použijeme na jeho přípravu i černý čaj. Černý čaj zalijeme horkou vodou a necháme 3 minuty vyluhovat, poté scedíme a přidáme do hotového punče.

Takový punč můžeme popíjet po celý advent i během vánočního hodování. Budete překvapeni, jak dobře se vypořádáte s případnými následky přejídání.

Když jsme nachlazení

Jak řešili nachlazení naši předci

Začátek jara bývá doprovázen častým nachlazením. Již naše babičky zdůrazňovaly, že v tomto případě je nejdůležitější teplá postel, důkladný spánek a hojnost bylinkových čajů.
Tradičně se hned na začátku nachlazení vařil Cibulový čaj. Doporučujeme do cibulového čaje přidat pro zvýšení léčivého účinku ještě tymián či majoránku. Tyto bylinky se rovněž používají na léčení nachlazení a dodají čaji dobrou chuť. Přidáváme rovněž Mahá koření, které podpoří naše trávení, neboť se říká, že každá nemoc začíná ve střevech. Když jsme nemocní, můžeme si uvařit česnečku. Vyzkoušejte naši Česnečku s Mahá kořením, do které můžeme pro změnu přidat trochu misa.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru