Rady
Jak úspěšně pracovat s Hraškou, abychom dobře osmažili, správně provařili polévku či omáčku. Jak můžeme s Hraškou nahradit vajíčka.
Články Rady
Co je Cerie?
Cerie je směs na přípravu chutného rostlinného masa. Vše o Cerii najdete v tomto článku.
Články Rady
Hraška jako náhrada vajíček – kde všude můžeme můžeme použít Hrašku namísto vajíček.
Místo trojobalu, na zapékání i do těsta
Články Rady
Zahušťování s Hraškou
Nahradíme-li hrachem bílou mouku, získáme do našeho jídla novou výživovou hodnotu. Hraška spojuje chutnost a zdraví.
Hraška
Hraška je unikátní český výrobek, který umožňuje připravovat chutná jídla a současně i jednoduše ozdravit svůj jídelníček.
Hraška
Podzimní symfonie
Podzimní kulinářská symfonie Oslavte čas podzimu zdravím na talíři Podzim je tu, a s ním přichází i chladnější dny, které nás často zaskočí nachlazením. Ale co kdybyste zjistili, že existuje cesta, jak zůstat zdraví a plní energie? Namísto sáhnutí po výživových doplňcích byste zahřáli své tělo a duši výživnými, chutnými a vitamíny nabitými podzimními recepty.
Články Hraška Odpovědi na otázky
Strava dětí a Hraška
Stále opakovanou pravdou je, že kvalitní strava malých dětí je pro jejich budoucí zdraví velmi důležitá.
Hraška Vanilka
Neuvěřitelná surovina, která umožňuje ozdravit náš jídelníček při přípravě sladkých jídel, a ještě si při tom pochutnat.
Mahá koření
Unikátní koření, které dodá jídlu chuť a současně podporuje naše trávení.
Články Mahá koření
Nápoje zlepšující trávení
Tradiční i netradiční štědrovečerní dobroty. Tentokrát zdravě.
Články Mahá koření
Mahá koření a imunita
Nejvíce imunitu podporuje domácí strava a vřelé rodinné vztahy.
Články Mahá koření
Mahá proti Masoxu
Koření dodá jídlu nejen chuť, ale podporuje trávení a tím podporuje i imunitu.
Zelenina
Spojením Hrašky a nejrůznější zeleniny můžeme připravit výtečná jídla plná chuti a zdraví.
Články Zelenina
Křen v našem jídelníčku
Objevte tradiční zdravou potravinu.
Kdysi velmi oblíbený křen se pomalu vytrácí z našeho jídelníčku, a to je velká škoda. Takto roste křen na louce, když si ho chcete vykopat.
Články Zelenina
Nakládané zelí
V každé rodině bylo tradicí na podzim naložit bečku zelí a navařit spoustu povidel, aby tato zásoba stačila až do jara.
Pokrmy
Proč je dobré si vařit polévky, dělat knedlíky a omáčky. Jak lze postupovat při zapékání a jak se dají připravovat výtečné pomazánky.
Články Pokrmy
Slané pomazánky a dresingy z hraškového másla.
Pomazánky připravené z hraškového základu jsou velmi chutné, hlavně když je důkladně vyšleháme.
Články Pokrmy
Jídla z krup, pohanky a jáhel
Zapomenutá jídla z krup, pohanky a jáhel se pomalu začínají objevovat v našem jídelníčku.
Články Pokrmy
Zapékání – gratinovaní
Co všechno lze zapékat? Co je bešamel? Bešamel z hrachu? Je to vůbec možné?
Vánoce a konec roku
Co dobrého si uvařit a jak prožít čas před Vánocemi, Vánoce a začátek roku.
Články Vánoce
Jak na vánoční cukroví bez vajec
Pečení s Hraškou je jednoduché. Prostě Hrašku jen přidáme do těsta. Navíc zvýšíme výživové hodnoty vašich moučníků.
Články Vánoce
Jak obarvit citronovou polevu na zdobení perníčků bez použití chemických barviv
Krásně barevné vánoční cukroví bez chemie.
Články Vánoce
Štědrovečerní dobroty s Hraškou
Tradiční i netradiční štědrovečerní dobroty s Hraškou jsou výtečné. Spojí se lahodná chuť a vysoká nutriční hodnota našeho jídla. Takže si pochutnáme a přitom nemusíme mít výčitky svědomí.
Články Vánoce
Období začátku roku
Naši předci žili moudře v souladu s přírodou na rozdíl od nás. Pohled na nastávající rok dříve a dnes. Rady, recepty a zásady.
Články Vánoce
Jídlo na Nový rok s Hraškou
Říká se: “ Jak na Nový rok, tak po celý rok.“ A tradice připomíná, že
jídlo s čočkou by nám mělo přinést peníze a dlouhé nudle dlouhý život. Zkuste je připravit s Hraškou.
Články Vánoce
Poslední den roku s Hraškou
S Hraškou můžete mlsat, pochutnáte si a uspokojíte i ty nejnáročnější strávníky.
Postní doba a velikonoce
Jak se dříve žilo a jedlo v postní době od popeleční středy až do Velikonoc a jak tyto zkušenosti můžeme využít ve svém životě dnes.
Články Postní
Strava v čase předvelikonočním
Postní doba. Co se dříve jedlo v postním období a proč je dobré udělat v tuto dobu změny ve svém jídelníčku.
Články Postní
Velikonoční týden
Co se jedlo každý den o Velikonočním týdnu. Kde se vzal velikonoční zajíček?
Články Postní
Pravidla pro očistnou kůru
Jaká zvolit pravidla pro jarní očistu? Kvalita tekutin, kvalita surovin, pravý a falešný hlad.
Zdraví
„Nechť jsou potraviny tvými léky, a ne léky tvými potravinami“.
Hippokrates nejslavnější lékař starověku
Články Zdraví
Jak řešit přílišnou hubenost či nadváhu u vegetariánských dětí a co školní stravování?
Nejen stravou k ideální váze.
Články Zdraví
Jak je to s živinami, vitamíny a minerály u vegetariánských dětí?
Vyvážená strava pro děti.
Články Zdraví
Vegetariánské dítě a kolektiv? A co zdravé pamlsky?
Rady pro rodiče vegetariánských dětí.
Články Zdraví
Směry vegetariánství podobné a historie vegetariánství
Co je a co není vegetariánství? A jak vzniklo?
Články Zdraví
Nedoceněné luštěniny v našem životě
Luštěniny podporují nejen naše zdraví, ale zdraví našich polí. Dejme do jídla chuť i zdraví.
Články Zdraví
Sestavování jídelníčku
Na co si dát především pozor při sestavování jídelníčku pozor. Doporučení i pro vegetariány a vegany.
Články Zdraví
Jídla z hrachu, čočky, fazolí, krup, pohanky a jáhel
Dříve se jídla vařila ze surovin, které byly po ruce, hlavně z čočky, hrachu, fazolí, krup či pohanky a jáhel. Dnes se to znovu učíme.