Filosofie jídla

Příprava a filosofie jídla dle ročního období

Cuketa v našem jídelníčku
Články Daja blog

Cuketa v našem jídelníčku

0
Zdravá zelenina plná vitamínů a minerálů
Být či nebýt vegetariánem? I. část
Články Daja blog

Být či nebýt vegetariánem? I. část

0
Na otázky redaktorky Heleny Míkové odpovídá Jaroslav Škvařil.
Zelenina a Hraška
Články Daja blog

Zelenina a Hraška

0
Láska na první pohled
Hraška jako náhrada vajíček
Články Daja blog

Hraška jako náhrada vajíček

0
Místo trojobalu, na zapékání i do těsta
Užijte si květák
Články Daja blog

Užijte si květák

0
Neobvykle zdravá a mnohostranná zelenina
Neobyčejná kedlubna
Články Daja blog

Neobyčejná kedlubna

0
Poklad mezi zeleninou.
Čas rebarbory
Články Daja blog

Čas rebarbory

0
Rebarbora je vynikající v jarních moučnících.
Krémšnit s Hraškou Vanilka
Články Daja blog

Krémšnit s Hraškou Vanilka

0
Tradiční recept s netradiční náplní.
Chřestová sezóna
Články

Chřestová sezóna

0
Nenechte si ujít báječné recepty s chřestem a Hraškou
Jarní zázrak – kopřiva
Články

Jarní zázrak – kopřiva

0
Zdravá, a obalená v Hrašce i velmi chutná
Jde to i bez masa
Články

Jde to i bez masa

0
Cerií nahradíte maso ve všech vašich oblíbených receptech.
Jarní bylinky v naší kuchyni
Články

Jarní bylinky v naší kuchyni

0
Pomazánky
Články

Pomazánky

0
Pomazánky připravené z Hraškového základu jsou velmi chutné, hlavně když je pěkně vyšlehá
Jídla z hrachu, čočky, fazolí, krup, pohanky a jáhel
Články

Jídla z hrachu, čočky, fazolí, krup, pohanky a jáhel

0
Jídla se vařila ze surovin, které byly po ruce, hlavně z čočky, hrachu, fazolí, krup či pohanky
Velikonoce
Články

Velikonoce

0
Co se jedlo každý den o Velikonočním týdnu. Kde se vzal velikonoční zajíček?
Knedlíky a omáčky v české kuchyni
Články

Knedlíky a omáčky v české kuchyni

0
Knedlík je nevinný, omáčka za nic nemůže! Opravdu?
Polévky
Články

Polévky

0
Polévky vždy patřily na náš stůl. Zdravé a poctivě připravené polévky nasytily a potěš
Filosofie jarní očisty
Články

Filosofie jarní očisty

0
Jaká zvolit pravidla pro jarní očistu? Kvalita tekutin, kvalita surovin, pravý a falešný hlad.
Jarní očista
Články

Jarní očista

0
Moderní pojetí jarní očisty a tradiční pojetí jarní očisty.
Půst k posílení imunity
Články

Půst k posílení imunity

0
Postní doba, co se dříve jedlo v postním období.
Jídla z krup, pohanky a jáhel
Články

Jídla z krup, pohanky a jáhel

0
Zapomenutá jídla z krup, pohanky a jáhel se pomalu začínají objevovat v našem jídelníčku.
Zapékání – gratinovaní
Články

Zapékání – gratinovaní

0
Co všechno lze zapékat? Co je bešamel? Bešamel z hrachu? Je to vůbec možné?
Období začátku roku
Články Daja blog

Období začátku roku

0
Pohled na nastávající rok tak, jak to bylo v minulosti a současně pohled na dnešní dobu.
Jídlo na nový rok
Články

Jídlo na nový rok

0
Poslední den roku
Články

Poslední den roku

0
Štědrovečerní dobroty
Články

Štědrovečerní dobroty

0
Předvánoční čas
Články

Předvánoční čas

0
Nakládané zelí
Články

Nakládané zelí

3
V každé rodině bylo tradicí na podzim naložit bečku zelí a navařit spoustu povidel, aby tato
Mahá proti Masoxu
Články

Mahá proti Masoxu

0
Koření dodá jídlu nejen chuť, ale podporuje trávení a tím podporuje i imunitu.
Obalování v Hrašce
Články

Obalování v Hrašce

1
Obalování v hrachu místo v bílé mouce je zdravější.
Imunitu podporujeme jídlem
Články

Imunitu podporujeme jídlem

0
Nejvíce imunitu podporuje domácí strava a vřelé rodinné vztahy.
Nedoceněné luštěniny v našem životě
Články

Nedoceněné luštěniny v našem životě

0
Luštěniny podporují nejen naše zdraví, ale zdraví našich polí. Pokud chceme hubnout, tak nám pomůž
Zahušťování s Hraškou
Články

Zahušťování s Hraškou

0
Nahradíme-li hrachem bílou mouku, získáme do našeho jídla novou výživovou hodnotu. Hraška
Nahoru