Rady

Jak úspěšně pracovat s Hraškou, abychom dobře osmažili, správně provařili polévku či omáčku. Jak můžeme s Hraškou nahradit vajíčka.

Co je Cerie?
Články Rady

Co je Cerie?

0
Cerie je směs na přípravu chutného rostlinného masa. Vše o Cerii najdete v tomto článku.
Obalování v Hrašce
Články Rady

Obalování v Hrašce

1
Obalování v hrachu místo v bílé mouce je zdravější.
Hraška jako náhrada vajíček
Články Rady

Hraška jako náhrada vajíček

0
Místo trojobalu, na zapékání i do těsta
Zahušťování s Hraškou
Články Rady

Zahušťování s Hraškou

0
Nahradíme-li hrachem bílou mouku, získáme do našeho jídla novou výživovou hodnotu. Hraška spojuje chutnost a zdraví.

Hraška

Hraška je unikátní český výrobek, který umožňuje připravovat chutná jídla a současně i jednoduše ozdravit svůj jídelníček.

Hraška je vhodná při dietách
Články Hraška

Hraška je vhodná při dietách

0
Nejlepší dieta je zdravé jídlo
Hraška je zdrojem minerálů
Články Hraška

Hraška je zdrojem minerálů

0
Dostatek minerálních látek tvoří základ imunity.
Proč je důležité vařit s Hraškou.
Články Hraška

Proč je důležité vařit s Hraškou.

0
Zelenina patří do každého jídla.
Strava dětí a Hraška
Články Hraška Odpovědi na otázky

Strava dětí a Hraška

0
Stále opakovanou pravdou je, že kvalitní strava malých dětí je pro jejich budoucí zdraví velmi důležitá.

Hraška Vanilka

Neuvěřitelná surovina, která umožňuje ozdravit náš jídelníček při přípravě sladkých jídel, a ještě si při tom pochutnat.

Dobroty zdravě
Články Hraška Vanilka

Dobroty zdravě

0
Horká čokoláda s Hraškou Vanilka
Sladké pomazánky z Hrašky Vanilka
Články Hraška Vanilka

Sladké pomazánky z Hrašky Vanilka

0
Dobré a přitom zdravé dobroty.
Hraška Vanilka v klasických zákuscích
Články Hraška Vanilka

Hraška Vanilka v klasických zákuscích

0
Tradiční recept s netradiční náplní.

Mahá koření

Unikátní koření, které dodá jídlu chuť a současně podporuje naše trávení.

Nápoje zlepšující trávení
Články Mahá koření

Nápoje zlepšující trávení

0
Tradiční i netradiční štědrovečerní dobroty. Tentokrát zdravě.
Mahá koření a imunita
Články Mahá koření

Mahá koření a imunita

0
Nejvíce imunitu podporuje domácí strava a vřelé rodinné vztahy.
Mahá proti Masoxu
Články Mahá koření

Mahá proti Masoxu

2
Koření dodá jídlu nejen chuť, ale podporuje trávení a tím podporuje i imunitu.

Zelenina

Spojením Hrašky a nejrůznější zeleniny můžeme připravit výtečná jídla plná chuti a zdraví.

Křen v našem jídelníčku
Články Zelenina

Křen v našem jídelníčku

0
Objevte tradiční zdravou potravinu. Kdysi velmi oblíbený křen se pomalu vytrácí z našeho jídelníčku, a to je velká škoda. Takto roste křen na louce, když si ho chcete vykopat.
Cuketa v našem jídelníčku
Články Zelenina

Cuketa v našem jídelníčku

0
Zdravá zelenina plná vitamínů a minerálů
Zelenina a Hraška
Články Zelenina

Zelenina a Hraška

0
Láska na první pohled
Užijte si květák
Články Zelenina

Užijte si květák

0
Neobvykle zdravá a mnohostranná zelenina
Neobyčejná kedlubna
Články Zelenina

Neobyčejná kedlubna

0
Poklad mezi zeleninou.
Čas rebarbory
Články Zelenina

Čas rebarbory

0
Rebarbora je vynikající v jarních moučnících.
Chřestová sezóna
Články Zelenina

Chřestová sezóna

0
Nenechte si ujít báječné recepty s chřestem a Hraškou
Jarní zázrak – kopřiva
Články Zelenina

Jarní zázrak – kopřiva

0
Zdravá, a obalená v Hrašce i velmi chutná
Jarní bylinky v naší kuchyni
Články Zelenina

Jarní bylinky v naší kuchyni

0
Nakládané zelí
Články Zelenina

Nakládané zelí

3
V každé rodině bylo tradicí na podzim naložit bečku zelí a navařit spoustu povidel, aby tato zásoba stačila až do jara.

Pokrmy

Proč je dobré si vařit polévky, dělat knedlíky a omáčky. Jak lze postupovat při zapékání a jak se dají připravovat výtečné pomazánky.

Slané pomazánky a drasingy z hraškového másla.
Články Pokrmy

Slané pomazánky a drasingy z hraškového másla.

0
Pomazánky připravené z hraškového základu jsou velmi chutné, hlavně když je důkladně vyšleháme.
Knedlíky a omáčky v české kuchyni
Články Pokrmy

Knedlíky a omáčky v české kuchyni

0
Knedlík je nevinný, omáčka za nic nemůže! Opravdu?
Polévky
Články Pokrmy

Polévky

0
Polévky vždy patřily na náš stůl. Zdravé a poctivě připravené polévky nasytily a potěšily.
Jídla z krup, pohanky a jáhel
Články Pokrmy

Jídla z krup, pohanky a jáhel

0
Zapomenutá jídla z krup, pohanky a jáhel se pomalu začínají objevovat v našem jídelníčku.
Zapékání – gratinovaní
Články Pokrmy

Zapékání – gratinovaní

0
Co všechno lze zapékat? Co je bešamel? Bešamel z hrachu? Je to vůbec možné?

Vánoce a konec roku

Co dobrého si uvařit a jak prožít čas před Vánocemi, Vánoce a začátek roku.

Jak obarvit citronovou polevu na zdobení perníčků bez použití chemických barviv
Články Vánoce

Jak obarvit citronovou polevu na zdobení perníčků bez použití chemických barviv

0
Krásně barevné vánoční cukroví bez chemie.
Předvánoční čas
Články Vánoce

Předvánoční čas

0
Co krásného si na vánoce přát? Mír v srdci a klid v těle.
Štědrovečerní dobroty
Články Vánoce

Štědrovečerní dobroty

0
Tradiční i netradiční štědrovečerní dobroty. Tentokrát zdravě.
Období začátku roku
Články Vánoce

Období začátku roku

0
Naši předci žili moudře v souladu s přírodou na rozdíl od nás. Pohled na nastávající rok dříve a dnes. Rady, recepty a zásady.
Jídlo na nový rok
Články Vánoce

Jídlo na nový rok

0
Poslední den roku
Články Vánoce

Poslední den roku

0

Postní doba a velikonoce

Jak se dříve žilo a jedlo v postní době od popeleční středy až do Velikonoc a jak tyto zkušenosti můžeme využít ve svém životě dnes.

Strava v čase předvelikonočním.
Články Postní

Strava v čase předvelikonočním.

0
Postní doba. Co se dříve jedlo v postním období a proč je dobré udělat v tuto dobu změny ve svém jídelníčku.
Jde to i bez masa
Články Postní

Jde to i bez masa

0
Cerií nahradíte maso ve všech vašich oblíbených receptech.
Velikonoční týden
Články Postní

Velikonoční týden

0
Co se jedlo každý den o Velikonočním týdnu. Kde se vzal velikonoční zajíček?
Pravidla pro očistnou kůru
Články Postní

Pravidla pro očistnou kůru

0
Jaká zvolit pravidla pro jarní očistu? Kvalita tekutin, kvalita surovin, pravý a falešný hlad.
Jarní očista
Články Postní

Jarní očista

0
Jak posílit svoji imunitu během jara či v postním období.

Zdraví

„Nechť jsou potraviny tvými léky, a ne léky tvými potravinami“.
Hippokrates nejslavnější lékař starověku

Vegetariánské dítě a kolektiv? A co zdravé pamlsky?
Články Zdraví

Vegetariánské dítě a kolektiv? A co zdravé pamlsky?

Rady pro rodiče vegetariánských dětí.
Jak přejít na vege stravu? A co děti?
Články Zdraví

Jak přejít na vege stravu? A co děti?

Základní doporučení a rady
Vápník, železo, B12 a vegetariáni a vegani
Články Zdraví

Vápník, železo, B12 a vegetariáni a vegani

Jak se stravovat pro dobré zdraví.
Proč jíst mák?
Články Zdraví

Proč jíst mák?

Tradiční superpotravina.
Jak nahradit živočišné potraviny
Články Zdraví

Jak nahradit živočišné potraviny

Potřebujeme jíst maso, vajíčka a mléko?
Směry vegetariánství podobné a historie vegetariánství
Články Zdraví

Směry vegetariánství podobné a historie vegetariánství

Co je a co není vegetariánství? A jak vzniklo?
Jídlo a imunita
Články Zdraví

Jídlo a imunita

Nejvíce imunitu podporuje domácí strava a vřelé rodinné vztahy.
Nedoceněné luštěniny v našem životě
Články Zdraví

Nedoceněné luštěniny v našem životě

Luštěniny podporují nejen naše zdraví, ale zdraví našich polí. Dejme do jídla chuť i zdraví.
Výživové doporučení
Články Zdraví

Výživové doporučení

Doporučení i pro vegetariány a vegany.
Sestavování jídelníčku
Články Zdraví

Sestavování jídelníčku

Na co si dát především pozor při sestavování jídelníčku pozor. Doporučení i pro vegetariány a vegany.
Zdravě žít jako vegetarián a vegan
Články Zdraví

Zdravě žít jako vegetarián a vegan

Jíst zdravě vegetariánsky a vegansky.
Proč změnit způsob stravování
Články Zdraví

Proč změnit způsob stravování

Důvody, proč lidé přemýšlejí o tom, že změní stravování.
Jídla z hrachu, čočky, fazolí, krup, pohanky a jáhel
Články Zdraví

Jídla z hrachu, čočky, fazolí, krup, pohanky a jáhel

Dříve se jídla vařila ze surovin, které byly po ruce, hlavně z čočky, hrachu, fazolí, krup či pohanky a jáhel. Dnes se to znovu učíme.
Nahoru