Badyánová pěna

    Můžete sdílet na:
    Kroupy jsou neuvěřitelně zdravé. Byly běžnou součástí jídelníčku našich prababiček. Přidávaly se do jídelníčku římských gladiátorů i dělníků při stavění pyramid. Dnes se opět učíme s nimi vařit. Chuť krup vynikne, když je důkladně a pomalu povaříme. Hraška Vanilka vnese do pěny dávku bílkovin, a tak budeme mít plnohodnotné jídlo.                 
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 150 g krup
    • 1000 ml vody Voda a sušené sójové mléko se dá nahradit kravským či jiným mlékem.
    • 1 špetka soli
    • 120 g sušeného sójového mléka
    • 80 g Hrašky Vanilka
    • 120 g třtinového cukru
    • 0,5 g mletého badyánu
    • 80 g kokosového nebo slunečnicového oleje

    Instrukce
     

    • Kroupy přes noc namočíme do studené vody.
    • Ráno vodu slijeme a kroupy uvaříme v čisté vodě doměkka spolu s tukem a solí.
    • Vaříme pomalu 90 min.
    • Sušené sójové mléko, cukr, Hrašku Vanilka a badyán promícháme do směsi.
    • Směs smícháme s kroupami a dobře promícháme.
    • Za stálého míchání přivedeme k varu.
    • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 30 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Podle potřeby do krup přidáváme vodu, tak aby mohly dobře rozvařit.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Nakonec kaši rozmixujeme na nadýchanou pěnu.

    Poznámky

    Kaši můžeme nechat vychladnout v misce a pak vyklopit a podávat jako dezert.
    Dlouho vařená kaše je lépe stravitelná.
    Proč vaříme kaši s Hraškou Vanilka? Hraška Vanilka dodá do jídla sytivost a výživnost. Podaří se nám do jídla zařadit luštěniny a při správném postupu při vaření nikdo nepozná, že je do kaše přidám hrách.
    Alergeny: 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
    Klíčové slovo Hraška, Hraška Vanilka, Kaše, Kroupy, Sladké, Vařené, Zdravé vaření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: