Bramboráčky s kysaným zelím

Ing. Eliška Škvařilová
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Vegan, Vegetarián
Porce 4 lidé

Ingredience
 
 

  • 800 g Brambory očištěné
  • 100 g Kysané zelí
  • 120 g Hraška na obalování
  • 10 g Česnek
  • 4 g Sůl
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Pepř mletý
  • 1 g Mahá koření
  • Voda nebo mléko dle potřeby
  • Olej na smažení

Instrukce
 

  • Opláchnuté brambory nastrouháme najemno.
  • Kysané zelí jemně nasekáme.
  • Smícháme nastrouhané brambory, kysané zelí, HRAŠKU, třený česnek, majoránku, mletý pepř, MAHÁ koření a směs důkladně promícháme.
  • Podle potřeby upravíme hustotu těsta přidáním vody (mléka) nebo Hrašky.
  • Těsto by mělo mít konzistenci hořčice.
  • Během přípravy bramboráků těstíčko řídne, proto průběžně upravujeme hustotu přidáváním Hrašky.
  • Těsto klademe lžící do horkého oleje, rovnoměrně rozetřeme a zakulatíme, pak smažíme z obou stran dozlatova.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak papírovém ubrousku.
  • Bramboráky jsou správně prosmažené, když mají lahodnou chuť a nejsou cítit po hrachu.

Poznámky

Kysané zelí bývá někdy hodně kyselé, proto jeho množství upravíme tak, aby výsledná chuť bramboráčků byla lahodná. Není třeba používat vajíčka, Hraška těsto na bramboráčky spojí a dodá jim krásnou zlatavou barvu, skvělou chuť a zvýší jejich výživovou hodnotu.
Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
Doporučujeme se podívat na článek o smažení autory Ing. Elišky Škvařilové.
Dále máme pro vás skvělí článek o kysaném zelí. Dozvíte se v něm o historii kysaného zelí a prozradíme vám, jak tento zázrak ještě jinak využít. 
Alergeny: 10 Hořčice
Klíčové slovo Bramboráčky, Brambory, Hraška, Kysané zelí, Mahá koření, Nakládané zelí, Slané, Smažení, Zdravé vaření, Zdraví
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru