Česneková pomazánka

Ing. Eliška Škvařilová
Porce 5 Porcí

Ingredience
  

Hraškové máslo

Ochucení pomazánky

  • 50 g Okurek nakládaný
  • 20 g Hořčice plnotučná
  • 50 g Cibule
  • 40 g Česnek

Instrukce
 

Hraškové máslo

  • Polovinu česneku nakrájíme najemno a osmahneme na oleji, přidáme Mahá koření a krátce orestujeme. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
  • Přidáme Hrašku a mletý pepř a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
  • Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Necháme vychladnout.

Ochucení pomazánky

  • Po vychladnutí rozmixujeme hraškové máslo s hořčicí, třeným česnekem a nakládanými okurkami na hladký krém.
  • Nakonec do pomazánky vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a dochutíme dle potřeby.

Poznámky

Hrašku je dobré vařit přesně podle návodu v titanovém hrnci anebo v hrnci se silným dnem. Promícháním s horkým tukem a následně zalitím horkou vodou nebudeme mít v hraškovém másle žmolky a kaše se bude méně připalovat. Hrašku je důležité v jídle dobře provařit, minimálně 20 minut, aby hrachová mouka byla dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoli mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.
Alergeny: 10 Hořčice
Klíčové slovo Česnek, Hraška, Hraška na zahuštování, Pomazánka, Zdraví, Zdravý recept
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru