Citronový cheesecake

Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience
  

Korpus

  • 100 g Slunečnicová semínka
  • 75 g Mandle
  • 100 g Rozinky
  • 75 g Merunky sušené

Citronový krém

  • 130 g Hraška Vanilka
  • 130 g Sójové mléko sušené
  • 130 g Cukr
  • 1 špetka Sůl
  • 260 g Olej slunečnicový nebo kokosový
  • 800 ml Vody se sušeným mlékem, nebo mléko
  • 100 g Citronová šťáva
  • Citronová kůra

Poleva

  • 10 g Agar
  • 250 ml Džus ovocný

Instrukce
 

Korpus

  • V mixeru nejdříve rozmixujeme semínka a mandle.
  • (Mandle nejdříve můžeme spařit a upéct v troubě. Docílíme tak výraznější chutě madlí)
  • Poté přidáme spařené rozinky a meruňky a opět rozmixujeme. Vzniklé těsto rozprostřeme na dno a po stranách dortové formy (Ø cca 28 cm).

Krém

  • V misce promícháme směs Hrašky Vanilky, sójové sušené mléko, cukru a sůl.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
  • Cheesecake necháme do dalšího dne vychladnout.

Poleva

  • Agar důkladně smícháme s džusem. Za stálého míchání ho přivedeme do varu a vaříme asi 1 minutu.
  • Agar za občasného míchání necháme chladnout. Ještě vlažný ho nalijeme na vychladlou Hrašku.
  • Před podáváním můžeme ještě stěny posypat kokosem a na vrch cheesecaku dát ovoce.

Poznámky

Alergeny: 6 Sója, 8 Skořápkové plody – mandle
Klíčové slovo Cheesecake, Citron, Dezert, Hraška, Hraška Vanilkova, Sladké
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru