Cizrna na paprice

Ing. Eliška Škvařilová
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Vegan, Vegetarián
Porce 4 porce

Ingredience
  

Cizrna

  • 80 g Cizrna suchá
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé

Omáčka na paprice

  • 1 g Kmín celý
  • 40 g Olej
  • 85 g Cibule očištěná
  • 1 g Mahá koření
  • 5 g Česnek
  • 1 špetka Pepř mletý
  • 2 g Cukr
  • 8 g Paprika sladká
  • 45 g Hraška na zahuštování
  • 600 ml Vývar nebo voda
  • 8 g Sůl
  • 4 g Citronová šťáva / ocet
  • 60 g Sójové mléko sušené
  • 40 g Paprika červená čerstvá

Instrukce
 

Cizrna

  • Cizrnu přes noc namočíme do studené vody.
  • Ráno vodu slijeme a cizrnu uvaříme v čisté vodě doměkka spolu s novým kořením a bobkovým listem.

Omáčka

  • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín.
  • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
  • Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
  • Přidáme Mahá koření, třený česnek, mletý pepř, cukr a orestujeme.
  • Přidáme Hrašku a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
  • Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme citronovou šťávu a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Přidáme sušené sójové mléko a omáčku rozmixujeme dohladka.
  • Papriku očistíme, nakrájíme na malé kostičky a vmícháme do omáčky.

Dohotovení

  • Uvařenou cizrnu scedíme, vmícháme do omáčky a necháme přejít varem.

Poznámky

Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 6 Sója, 10 Hořčice.
Klíčové slovo cizrna, Cizrna na paprice, Hraška, Hraška na zahuštování, Luštěnina, Mahá koření, Slané, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru