Cizrna na paprice

Kuchyně: Bezlepku, Diabetici, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo: cizrna, Cizrna na paprice, Hraška, Hraška na zahuštování, Luštěnina, Mahá koření, Slané, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
Porce: 4 porce
Autor: Ing Eliška Škvařilová

Ingredience

Cizrna

  • 80 g Cizrna suchá
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé

Omáčka na paprice

  • 1 g Kmín celý
  • 40 g Olej
  • 85 g Cibule očištěná
  • 1 g Mahá koření
  • 5 g Česnek
  • 1 špetka Pepř mletý
  • 2 g Cukr
  • 8 g Paprika sladká
  • 45 g Hraška na zahuštování
  • 600 ml Vývar nebo voda
  • 8 g Sůl
  • 4 g Citrónová šťáva / ocet
  • 60 g Sójové mléko sušené
  • 40 g Paprika červená čerstvá

Instrukce

Cizrna

  • Cizrnu přes noc namočíme do studené vody.
  • Ráno vodu slijeme a cizrnu uvaříme v čisté vodě doměkka spolu s novým kořením a bobkovým listem.

Omáčka

  • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín.
  • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
  • Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
  • Přidáme MAHÁ koření, třený česnek, mletý pepř, cukr a orestujeme.
  • Přidáme HRAŠKU a mícháme dohladka až nemáme žádné žmolky.
  • Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme citrónovou šťávu a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje.
  • HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Přidáme sušené sójové mléko a omáčku rozmixujeme dohladka.
  • Papriku očistíme, nakrájíme na malé kostičky a vmícháme do omáčky.

Dohotovení

  • Uvařenou cizrnu scedíme, vmícháme do omáčky a necháme přejít varem.

Poznámky

MAHÁ koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
6 Sója, 10 hořčice.
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru