Čokoládová pěna s banánem

Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience
  

Hraškové máslo

  • 100 g Hraška Vanilka
  • 100 g Sójové mléko sušené
  • 100 g Cukr
  • 1 špetka Sůl
  • 100 g Olej slunečnicový nebo kokosový
  • 600 ml Voda se sušeným mlékem nebo mléko
  • 25 g Kakao

Ochucení pomazánky

  • 250 g Banán

Instrukce
 

  • V misce promícháme směs Hrašky Vanilky, sójového sušeného mléka, cukru a soli.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Nakonec přidáme kakao.
  • Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.

Dohotovení

  • Našlehanou pěnu naléváme do misek a prokládáme ji banánem.
  • Pěnu necháme vychladnout.

Poznámky

Na přípravu sladkého hraškového másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
Hrašku je důležité nechat projít 20 minut varem, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.
Alergeny: 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Klíčové slovo Banán, Čokoláda, Dezert, Hraška, Hraška vanilka, krém, Sladké
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru