Banánová pomazánka

    Můžete sdílet na:
    O banánech se říká, že pomáhají proti depresi a posilují kosti.
    Banány a vyšlehané máslo z Hrašky Vanilka vytvoří jemný krém a když ho podáváme na kolečku banánu, nejenom že si pochutnáme, ale budeme příjemně najezení touto sytou, výživnou a přitom dobře stravitelnou lahůdkou.
    Porce 0
    Kalorií

    Ingredience
      

    Hraškové máslo

    • 100 g Hrašky Vanilka
    • 100 g sušeného sójového mléka
    • 100 g třtinového cukru
    • 1 špetka soli
    • 100 – 150 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
    • 600 ml vody Vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem

    Ochucení pomazánky

    • 200 g banánů
    • 25 ml citronové šťávy podle chuti

    Instrukce
     

    • V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sójového sušeného mléka, cukru a soli.
    • Vodu a olej přivedeme k varu.
    • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
    • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Necháme vychladnout.
    • Nakonec přidáme banán a citronovou šťávu a důkladně vyšleháme ponorným mixérem.

    Způsob podávání

    • Tato pomazánka je velmi lahodná a výživná, podáváme s pečivem anebo vychlazenou jako dezert.

    Poznámky

    Na přípravu sladkého hraškového másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
    Alergeny: 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
    Klíčové slovo Banán, Hraška, Hraška Vanilka, Krém, Pomazánka, Sladké
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: