Čokoládové koule či kuličky s banánem

Čokoládové koule či kuličky s banánem

Ing. Eliška Škvařilová
Když se zadíváte na fotografii kuličky, napadne vás, že základ tohoto moučníku může být hrách?
A v tom je skryto tajemství Hrašky Vanilky, je zdravá a dá se z ní připravit mnoho úžasných dobrot.
Kalorií

Ingredience
  

Krém

  • 100 g Hrašky Vanilka
  • 100 g sušeného sójového mléka
  • 100 g cukru
  • 150 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
  • 600 ml vody Místo vody a sušeného sójové mléka lze použít jakékoli mléko.
  • 50 g kakaa nebo dle chuti

Dohotovení

  • 100 g nasekaných oříšků
  • 2 banány Můžeme použít i jiné ovoce.
  • namleté oříšky na obalení

Instrukce
 

  • V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sušeného sójového mléka, cukru a soli.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Nakonec přidáme kakao.
  • Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.

Dohotovení

  • Do vychladlého krému vymícháme polovinu nasekaných oříšků.
  • Banány nakrájíme na větší kusy.
  • Každý banán obalíme krémem a vytvarujeme kuličku. Poté kuličku obalíme v namletých oříšcích.
  • Necháme ztuhnout v lednici.

Poznámky

Oříšky můžete vyměnit například za kokos, nebo rozdrcené sušenky.
Hrašku je důležité nechat projít varem 20 minut, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.
Alergeny: 6 Sója, 8 Skořápkové plody – lískové oříšky, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Klíčové slovo Banán, Čokoláda, Hraška, Hraška Vanilka, Krém, Sladké
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru