Broskve plněné kokosovou pěnou
Spojení jemného kokosového krému a ovoce vytvoří svěží dezert plný chuti. O kokosu se říká, že posiluje kosti, protože obsahuje mangan. Měď a železo obsažené v kokosu pomáhají tvorbě červených krvinek a selen je oxidant, který chrání naše buňky.
Ingredience
Hraškové máslo
- 100 g Hrašky Vanilka
- 100 g sušeného sójového mléka
- 100 g třtinového cukru
- 1 špetka soli
- 100 – 150 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
- 600 ml vody Vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem
- 100 g kokosu
Instrukce
- V misce promícháme směs kokosu, Hrašky Vanilka, sójového sušeného mléka, cukru a soli.
- Vodu a olej přivedeme k varu.
- Vodu a sušené sójové mléko můžeme nahradit jakýmkoli mlékem. Musíme počítat s tím, že každé mléko má jiné vlastnosti.
- Za stálého míchání vsypeme do vařící vody připravenou směs.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Necháme vychladnout.
- Nakonec důkladně vyšleháme ponorným mixérem na nadýchaný krém.
Způsob podávání
- Tato pomazánka je velmi lahodná a výživná, podáváme s pečivem anebo vychlazenou jako dezert. Pěkně vypadá na kousku ovoce, třeba na půlce broskve či meruňky.
Poznámky
Na přípravu sladkého hraškového másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
Alergeny: 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Autorka receptů a norem pro vegetariány, vegany, Wellness gastronomii.
Autorka produktu Hraška a Maha koření.