Krémšnit

Krémšnit

Ing. Eliška Škvařilová
Krémšnit je charakteristický tím, že pod vrstvou křupavého listového těsta narazíme na krémové vanilkové nebe. V našem receptu krém připravujeme z Hrašky Vanilka, a tak vytvoříme nejen zákusek s delikátní chutí, ale kupodivu zákusek velmi výživný, což v klasické cukrárně není běžné.
Kalorií

Ingredience
  

Korpus

  • 2 kusy listového těsta

Krém

  • 230 g Hrašky Vanilka
  • 230 g sušeného sójového mléka
  • 230 g cukru krystal
  • 1 špetka soli
  • 450 g másla nebo kokosového oleje
  • 1850 ml vody nebo mléka Vodu a sušené sójové mléko můžeme nahradit jakýmkoli mlékem.
  • 120 ml rumu
  • 17 g vanilkového aroma

Instrukce
 

Korpus

  • Na přípravu krémšnitu použijeme kupované listové těsto, nebo si listové těsto připravíme sami doma. Příprava těsta doma dá sice trochu více práce, ale chuťově dosáhneme daleko lepší výsledek.
  • Hotové listové těsto vyválíme na velikost plechu, povrch propícháme vidličkou a upečeme dle návodu.
  • Na přípravu zákusku budeme potřebovat dva pláty listového těsta.

Krém

  • V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sušeného sójového mléka, cukru a soli.
  • Sušené sójové mléko a vodu nahradíme jakýmkoli mlékem. Obyčejným kravským nebo rostlinným, jen je třeba si vyzkoušet jak se při vaření mléko chová.
  • Vodu a olej nebo máslo přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs, dobře rozmícháme a přivedeme k varu.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Přidáme rum, vanilkové aroma a uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
  • Dáme si záležet a krém šleháme dostatečně dlouho, aby výsledný krém byl opravdu dobře našlehaný.
  • Rum můžeme v receptu vynechat a nahradit rumovou příchutí, ale v tomto případě místo rumu přidáme stejné množství tekutiny převařené vody či mléka tak, abychom dosáhli potřebné hustoty krému.

Dohotovení

  • Na dno plechu položíme plát upečeného listového těsta a zalijeme našlehaným krémem. Poté na krém položíme další vrstvu listového těsta.
  • Krémšnit necháme v chladnu do dalšího dne vychladnout a zatuhnout. Krém je o něco řidší a potřebuje trochu delší čas, aby zatuhl.
  • Vychladlý zákusek nakrájíme na úhledné řezy.

Poznámky

Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója nebo 7 Mléko
Klíčové slovo Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Listové těsto, Sladké
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
 | Website

Autorka receptů a norem pro vegetariány, vegany, Wellness gastronomii.
Autorka produktu Hraška a Maha koření.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru