Vanilková Panna cotta s rebarborou

Vanilková Panna cotta s rebarborou

Ing. Eliška Škvařilová
Na přípravu Panna cotty použijeme Hrašku Vanilka, a tak tento chutný zákusek proměníme v zákusek výživný. Spojení s rebarborou mu dodá příjemnou nakyslou chuť.
Porce 1 kg
Kalorií

Ingredience
  

Krém

  • 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje, není nutné
  • 100 g Hrašky Vanilka
  • 100 g cukru
  • 200 g sušeného sójového mléka Můžeme nahradit jakýmkoli mlékem.
  • 800 ml vody

Rebarbora

  • 100 g cukru nebo podle chuti
  • 200 g rebarbory
  • 5 g agaru, dávkování dle návodu
  • 500 ml ovocného džusu

Zdobení

  • pistácie

Instrukce
 

Krém

  • V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs a přivedeme k varu.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
  • Šlehání je velmi důležité, protože pak je hotový krém nadýchaný.
  • Ještě teplý krém naléváme do misek či skleniček a dáme vychladnout.

Rebarbora

  • Rebarboru očistíme a nakrájíme na kostičky.
  • Polovinu ovocného džusu odložíme.
  • Rebarboru uvaříme v ovocném džusu spolu s cukrem do měkka.
  • Zbylou část ovocného džusu smícháme s agarem a podle návodu povaříme.
  • Rebarborový agar nalijeme na prochladlou pana cottu a necháme důkladně vychladnout.

Zdobení

  • Vychladlou panna cottu ozdobíme nasekanými pistáciemi.

Poznámky

Tento krém je velmi lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója, nebo 7 mléko
Klíčové slovo Hraška Vanilka, Krém, Rebarbora, Zdravé vaření
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
 | Website

Autorka receptů a norem pro vegetariány, vegany, Wellness gastronomii.
Autorka produktu Hraška a Maha koření.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru