Vanilkovo-čokoládový pohár
Nadýchaný krém z vanilky a kakaa nás plně uspokojí. Pochutnáme si a cítíme se lehce. Tento výživný dezert můžeme servírovat i jako jídlo, protože je připravený z Hrašky.
Ingredience
Krém
- 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje, není nutné
- 100 g Hrašky Vanilka
- 100 g cukru
- 800 ml mléka (může být i rostlinné)
- 1 špetka soli
- 2 lžíce kakaa Přidáváme dle chuti.
Dohotovení
- kompot
- ovoce na zdobení dle sezóny
Instrukce
Krém
- Mléko a olej přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vsypeme Hrašku, cukr a sůl a vše přivedeme k varu.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
- Šlehání je velmi důležité, protože pak je hotový krém nadýchaný.
Dohotovení
- Na dno skleniček dáme kompot.
- Polovinu ještě teplého krému naléváme do misek či skleniček na kompot.
- Zbylou část krému smícháme s kakaem, důkladně vyšleháme a dáme vychladnout.
Zdobení
- Před podáváním dezert ozdobíme ovocem.
Poznámky
- Doporučuje se do každého jídla dát špetku soli, aby se tak podpořila výsledná sladká chuť.
- Tento krém je velmi lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
- Krémem můžete naplnit i skleničky a vytvořit si takto sladkou svačinu.
Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři:

