Vanilkovo-čokoládový pohár
Nadýchaný krém z vanilky a kakaa nás plně uspokojí. Pochutnáme si a cítíme se lehce. Tento výživný dezert můžeme servírovat i jako jídlo, protože je připravený z Hrašky.
Ingredience
Krém
- 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje, není nutné
- 100 g Hrašky Vanilka
- 100 g cukru
- 200 g sušeného sójového mléka
- 800 ml vody Vodu a sušené sójové mléko můžeme nahradit jakýmkoli mlékem.
- 2 lžíce kakaa Přidáváme dle chuti.
Dohotovení
- kompot
- ovoce na zdobení dle sezóny
Instrukce
Krém
- V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
- Vodu a olej přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vsypeme připravenou směs a vše přivedeme k varu.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
- Šlehání je velmi důležité, protože pak je hotový krém nadýchaný.
Dohotovení
- Na dno skleniček dáme kompot.
- Polovinu ještě teplého krému naléváme do misek či skleniček na kompot.
- Zbylou část krému smícháme s kakaem, důkladně vyšleháme a dáme vychladnout.
Zdobení
- Před podáváním dezert ozdobíme ovocem.
Poznámky
Tento krém je velmi lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója, nebo 7 mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!