Vanilkový Cheesecake s jahodami
Ingredience
Korpus
- 100 g másla nebo kokosového tuku
- 230 g sušenek
Vanilkový krém
- 1050 ml mléka (může být i rostlinné)
- 300 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
- 150 g Hrašky Vanilka
- 150 g cukru
- 1 špetka soli
- vanilkový extrakt
Dohotovení
- jahody
Instrukce
Korpus
- Rozdrtíme 150 g sušenek, smícháme se 70 g másla a zpracujeme na těsto.
- Těsto rukou vmačkáme do vymazané dortové formy o Ø 28 cm.
- Z části těsta vytvoříme po obvodu formy asi 3 cm vysoký okraj. Dáme na 10 minut zapéct do trouby na 160 °C.
Krém
- Mléko a olej přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vsypeme ostatní suroviny.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem a nalijeme ho do připravené formy.
- Cheesecake necháme do dalšího dne vychladnout.
- Po vychladnutí ho ozdobíme jahodami.
- Pokud dezert nebudeme hned konzumovat, tak můžeme jahody potřít agarem, který připravíme dle návodu. Díky tomu zůstanou jahody déle čerstvé.
Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři: