Drožďová pomazánka
Ingredience
Hraškové máslo
- 110 g Olej slunečnicový
- 5 g Mahá koření
- 5 g Pepř mletý
- 110 g Hraška na zahušťování
- 660 g Voda Můžeme použít vývar.
- 5 g Sůl
Příprava droždí
- 50 g Olej
- 3 g Mahá koření
- 130 g Cibule
- 60 g Droždí
Ochucení pomazánky
- 50 g Okurek nakládaný
- 25 g Hořčice plnotučná
- 20 g Pažitka
Instrukce
Hraškové máslo
- Mahá koření krátce orestujeme na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
- Přidáme Hrašku a mletý pepř a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
- Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
- Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Necháme vychladnout.
Příprava droždí
- Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji, přidáme Mahá koření, droždí a krátce orestujeme.
- Necháme vychladnout.
Ochucení pomazánky
- Do vyšlehaného hraškového másla přidáme nadrobno nakrájenou pažitku, nakládané okurky a vychladlé droždí a dobře promícháme. Podle potřeby dosolíme.
Poznámky
Hrašku je dobré vařit přesně podle návodu v titanovém hrnci anebo v hrnci se silným dnem. Promícháním s horkým tukem a následně zalitím horkou vodou nebudeme mít v hraškovém másle žmolky a kaše se bude méně připalovat. Hrašku je důležité v jídle dobře provařit, minimálně 20 minut, aby hrachová mouka byla dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoli mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!