Krkonošský houbový kuba
Tradiční vánoční pokrm s houbami.
Ingredience
Žampiony
- 340 g žampionů Jiné houby
- 40 ml oleje
- 1 špetka mletého pepře
- 1 g soli
Kroupy
- 2 g celého kmínu
- 1 g celé bílé hořčice
- 40 ml oleje
- 220 g očištěné cibule
- 18 g česneku
- 2 g Mahá koření
- 180 g krup
- 1100 ml vývaru nebo vody
- 6 g soli
- 1 špetka majoránky
Instrukce
Žampiony – restování
- Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
- Plátky orestujeme na oleji.
- Nakonec osolíme.
Kroupy
- Kroupy namočíme přes noc ve studené vodě.
- Ráno vodu z krup slijeme.
- Do prázdného hrnce vsypeme kmín celý a hořčičné semínko.
- Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
- Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
- Přidáme třený česnek, Mahá koření a vše krátce orestujeme.
- Smícháme s namočenými kroupami.
- Kroupy zalijeme horkou vodou, osolíme a zvolna vaříme, až jsou kroupy měkké a voda vydušená. Je důležité kroupy vařit zvolna, neboť tak získáme lahodnou chuť krup. Proto kroupy vaříme ve větším množství vody. Do uvařených krup přidáme majoránku a dobře promícháme.
Dohotovení
- Uvařené kroupy smícháme s orestovanými žampióny.
Poznámky
Houbového kubu podáváme s nakládanou okurkou.
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla. Navíc zvýrazní chuť hub.
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Autorka receptů a norem pro vegetariány, vegany, Wellness gastronomii.
Autorka produktu Hraška a Maha koření.