Krkonošský houbový kuba

Krkonošský houbový kuba

Ing. Eliška Škvařilová
Tradiční vánoční pokrm s houbami.
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Vegan, Vegetarián
Porce 4 porce
Kalorií

Ingredience
 
 

Žampiony

  • 340 g žampionů Jiné houby
  • 40 ml oleje
  • 1 špetka mletého pepře
  • 1 g soli

Kroupy

  • 2 g celého kmínu
  • 1 g celé bílé hořčice
  • 40 ml oleje
  • 220 g očištěné cibule
  • 18 g česneku
  • 2 g Mahá koření
  • 180 g krup
  • 1100 ml vývaru nebo vody
  • 6 g soli
  • 1 špetka majoránky

Instrukce
 

Žampiony – restování

  • Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
  • Plátky orestujeme na oleji.
  • Nakonec osolíme.

Kroupy

  • Kroupy namočíme přes noc ve studené vodě.
  • Ráno vodu z krup slijeme.
  • Do prázdného hrnce vsypeme kmín celý a hořčičné semínko.
  • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
  • Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
  • Přidáme třený česnek, Mahá koření a vše krátce orestujeme.
  • Smícháme s namočenými kroupami.
  • Kroupy zalijeme horkou vodou, osolíme a zvolna vaříme, až jsou kroupy měkké a voda vydušená. Je důležité kroupy vařit zvolna, neboť tak získáme lahodnou chuť krup. Proto kroupy vaříme ve větším množství vody. Do uvařených krup přidáme majoránku a dobře promícháme.

Dohotovení

  • Uvařené kroupy smícháme s orestovanými žampióny.

Poznámky

Houbového kubu podáváme s nakládanou okurkou.
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla. Navíc zvýrazní chuť hub.
Alergeny: 10 Hořčice
Klíčové slovo Hlavní jídlo, Hraška, Hraška na zahušťování, Kroupy, Mahá koření, Slané, Žampiony, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru