Lehký vanilkový krém
Ingredience
- 200 g Olej slunečnicový nebo kokosový
- 150 g Hraška Vanilka
- 200 g Cukr
- 1 špetka Sůl
- 200 g Sójové mléko sušené
- 1000 ml Voda a 200 g sušeného sójového mléka nebo 1000 ml jakéhokoli mléka
- 1 balení Dortové želé nebo agar a 250 ml vody Použijeme množství agaru uvedeného v návodu od výrobce na 250 ml vody.
Instrukce
- V misce promícháme Hrašku Vanilka, sójové sušené mléko, cukr a sůl.
- Vodu a olej přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Dortové želé nebo agar rozmícháme ve 250 ml studené vody.
- Želé nalijeme do uvařeného krému a za stálého míchání povaříme 1 minutu.
- Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
- Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.
- Poté krém rozléváme do připravených korpusů a zdobíme ovocem.
- Krém můžeme nalít i do pohárů či misek, nebo ho použít na přípravu moučníků.
- Lze přidat kakao, kávu, … a vytvořit chuťové variace.
Poznámky
Tento krém je tak lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: V případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!