Lehký vanilkový krém

Porce: 1 kg
Autor: Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 200 g Olej slunečnicový nebo kokosový
  • 150 g Hraška Vanilka
  • 200 g Cukr
  • 1 špetka Sůl
  • 200 g Sójové mléko sušené
  • 1000 ml Voda a 200 g sušeného sójového mléka nebo 1000 ml jakéhokoli mléka
  • 1 balení dortové želé nebo agar a 250 g vody Použijeme množství agaru uvedeného v návodu od výrobce na 250 g vody

Instrukce

  • V misce promícháme směs Hrašky Vanilky, sójové sušené mléko, cukru a soli.
  • Vodu a olej přivedeme k varu. l
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Dortové želé nebo agar rozmícháme ve 250 ml studené vody.
  • Želé nalijeme do uvařeného krému a za stálého míchání povaříme 1 minutu.
  • Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem
  • Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.
  • Poté krém rozléváme do připravených korpusů a zdobíme ovocem.
  • Krém můžeme nalít i do pohárů, misek, můžeme ho použít i na přípravu moučníků.
  • Lze přidat kakao, kávu … a vytvořit chuťové variace

Poznámky

Tento krém je tak lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
 
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru