Lehký vanilkový krém

Ing. Eliška Škvařilová
Porce 1 kg

Ingredience
  

  • 200 g Olej slunečnicový nebo kokosový
  • 150 g Hraška Vanilka
  • 200 g Cukr
  • 1 špetka Sůl
  • 200 g Sójové mléko sušené
  • 1000 ml Voda a 200 g sušeného sójového mléka nebo 1000 ml jakéhokoli mléka
  • 1 balení Dortové želé nebo agar a 250 ml vody Použijeme množství agaru uvedeného v návodu od výrobce na 250 ml vody.

Instrukce
 

  • V misce promícháme Hrašku Vanilka, sójové sušené mléko, cukr a sůl.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Dortové želé nebo agar rozmícháme ve 250 ml studené vody.
  • Želé nalijeme do uvařeného krému a za stálého míchání povaříme 1 minutu.
  • Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
  • Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.
  • Poté krém rozléváme do připravených korpusů a zdobíme ovocem.
  • Krém můžeme nalít i do pohárů či misek, nebo ho použít na přípravu moučníků.
  • Lze přidat kakao, kávu, … a vytvořit chuťové variace.

Poznámky

Tento krém je tak lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: V případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Klíčové slovo Hraška vanilka, krém, Zdravé vaření
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru