Muffin s čokoládou a vlašskými ořechy

Strava: Vegan
Klíčové slovo: Čokoláda, Dezert, Hraška, Hraška Vanilkova, Mufin, Ořechy, Sladké, Svačina
Autor: Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 140 ml Mléko (nebo voda a 25 g sušeného sójového mléka)
  • 10 ml Rum
  • 75 g Olej slunečnicový nebo kokosový
  • 10 g Hraška Vanilka
  • 10 g Mouka celozrnná
  • 125 g Cukr třtinový
  • 1 špetka Sůl
  • 155 g Mouka Polohrubá
  • 10 g Kakao
  • 35 g Opražené vlašské ořechy
  • 30 g Čokoláda
  • 3 g Prášek do pečiva
  • 2 g Soda na pečení

Instrukce

  • Troubu předehřejeme na 160 °C.
  • Ořechy a čokoládu nasekáme na drobné kousky.
  • Smícháme všechny suché suroviny.
  • Kypřící prášek a sodu přesijeme přes sítko do suchých surovin. Promícháme.
  • Přidáme odvážený olej, mléko/vodu a rum. Vše důkladně promícháme.
  • Hmotu nalijeme do připravených formiček.
  • Pečeme 20 minut při 160 °C.
  • Pak zkontrolujeme a podle potřeby dopečeme.

Poznámky

Tipy: Oříšky můžeme nahradit jinými ořechy či kokosem.
Toto těsto můžeme také nalít do vymazaných dortových forem či plechu, které vysypeme kokosem či moukou. Připravíme si tak skvělou buchtu či korpus na dorty.
Alergeny: 1 Lepek (pšenice), 6 Sója
 
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru