Obalovaný chřest v Hrašce

    Můžete sdílet na:
    Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 200 g Hrašky na obalování
    • 280 ml vody
    • 500 g chřestu
    • olej na smažení

    Instrukce
     

    • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. Na přípravu použijeme ponorný mixér, mixováním získá těstíčko lepší vlastnosti.
    • Chřest oloupeme a ořežeme spodní zdřevnatělé konce.
    • Chřest povaříme 2 minuty v osolené vodě, poté vyndáme a dáme zchladit do studené vody.
    • Uvařený chřest necháme okapat.
    • Chřest nejprve namočíme do suché směsi Hraška a poté namáčíme v těstíčku. Těstíčko necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly jednotlivé kousky chřestu ponořené.
    • Obalujeme-li chřest nejdříve v suché směsi a pak v těstíčku, obal je rovnoměrný. Chřest můžeme rovněž přímo obalovat pouze v těstíčku, je to rychlejší postup.
    • Smažíme dozlatova. Během smažení kousky otáčíme, aby smažení probíhalo ze všech stran rovnoměrně.
    • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
    • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

    Servírování

    • Podáváme např. s bramborovou kaší, dresingem a salátem.

    Poznámky

    Aby byl chřest dobře usmažený, doporučujeme podívat se na článek o smažení.
    Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
    Alergeny: Žádné
    Klíčové slovo Chřest, Hraška, Hraška na obalování, Obalování, Slané, Smažení, Vaření, Zdravé vaření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: