Perníčky

Ing. Eliška Škvařilová
Nejen pro vánoční čas.

Ingredience
  

  • 130 g Mouka celozrnná
  • 255 g Mouka hladká
  • 150 g Cukr moučka
  • 1 špetka Sůl
  • 15 g Hraška Vanilka
  • 10 g Kakao
  • 15 g Sušené sójové mléko
  • 8 g Soda na pečení
  • 10 g Perníkové koření
  • 60 g Kokosový olej
  • 75 g Povidla Můžete použít i jiný druh marmelády.
  • Voda dle potřeby Můžeme použít i mléko.

Instrukce
 

  • Smícháme všechny suché suroviny, sodu přesejeme přes sítko.
  • Tuk a povidla ohřejeme a rozmícháme – pak vlijeme do sypké směsi.
  • Těsto necháme v chladnu odpočinout minimálně 1 hodinu, nejlépe přes noc.
  • Nejdříve kousek těsta vyválíme a vyzkoušíme upečením, zda má dobrou konzistenci.
  • Pečeme na vymazaném plechu 12 minut při teplotě 160 °C. Pak zkontrolujeme propečení kousků.
  • Doba pečení závisí na tloušťce perníčků.

Poznámky

Těsto odležením změní svou konzistenci, a to díky vyššímu obsahu celozrnné mouky. Proto je lepší udělat těsto při zadělávání trošku řidší než běžně děláte.
Alergeny: 1 Lepek (pšenice), 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Klíčové slovo Dezert, Hraška, Hraška vanilka, Perník, Sladké, Svačina
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru