Salát z kysaného zelí

Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience
 
 

  • 250 g Nakládané zelí
  • 100 g Mrkev
  • 50 g Cibule
  • 20 g Olej
  • 1 špetka Mahá koření
  • 1 špetka Pepř mletý
  • Len na posypaní

Instrukce
 

  • Mrkev nastrouháme nahrubo a cibuli nakrájíme najemno.
  • Pokud je kysané zelí nakrájené nahrubo, ještě jej překrájíme nadrobno.
  • Na pánev vlijeme trochu oleje a vsypeme Mahá koření a pepř. Použijeme jen tolik oleje, aby koření bylo nepatrně ponořené v oleji.
  • Za stálého míchání necháme koření zpěnit. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo. Je to podobný postup, jako když restujeme sladkou papriku.
  • Když koření začne pěnit okamžitě na pánev vlijeme zbytek oleje, tím se koření zchladí a nespálí.
  • Po vychladnutí smícháme olej se zeleninou dohromady.
  • Salát před podáváním posypeme lněným semínkem.

Poznámky

Tento salát můžeme různým způsobem obměňovat. Můžeme přidávat zeleninu, bylinky či semínka.
Výborný je například s koprem, opraženými slunečnicovými či dýňovými semínky.
Doporučujeme vám článek o kysaném zelí. Dozvíte se v něm o historii kysaného zelí a prozradíme vám, jak tento zázrak ještě jinak využít. 
Alergeny: 10 Hořčice
Klíčové slovo Kysané zelí, Mahá koření, Mrkev, Nakládané zelí, Salát
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru