Kynuté knedlíky povidlové
Ingredience
Těsto
- 300 ml vody Vodu a sójové mléko můžeme nahradit jiným mlékem.
- 40 g sušeného sójové mléka
- 280 g hrubé mouky
- 280 g celozrnné mouky
- 8 g Hrašky Vanilka
- 80 g krupicového cukru
- 16 g sušeného droždí
- 8 g citronové kůry
- 2 g soli
- 40 g slunečnicového oleje
Náplň
- 400 g povidel Můžeme nahradit marmeládou či ovocem.
Servírování
- 60 g moučkového cukru
- 60 g mletého máku
- 80 g kokosového oleje Můžeme nahradit máslem.
Instrukce
- Ze všech surovin zaděláme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu vykynout na teplém místě.
- Těsto rozválíme na tenký plát.
- Plát rozkrájíme na čtverečky o velikosti 4×4 cm.
- Povidla klademe na těsto a dobře je těstem uzavřeme tak, aby povidla byla slabě a stejnoměrně obalena těstem.
- Knedlíky necháme 20 minut vykynout.
- Knedlíky vaříme v páře 25 minut.
Servírování
- Mletý mák smícháme s moučkovým cukrem.
- Rozpustíme kokosový olej.
- Knedlíky na talíři posypeme mákem a přelijeme rozpuštěným kokosovým olejem.
Poznámky
Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Autorka receptů a norem pro vegetariány, vegany, Wellness gastronomii.
Autorka produktu Hraška a Maha koření.