Kynuté knedlíky švestkové

Kynuté knedlíky švestkové

Ing. Eliška Škvařilová
Porce 4 porce
Kalorií

Ingredience
  

  • 16 g sušeného droždí
  • 80 g krupicového cukru
  • 300 ml vody Vodu a sójové mléko můžeme nahradit jiným mlékem.
  • 40 g sójového sušeného mléka
  • 280 g hrubé mouky
  • 280 g celozrnné mouky
  • 8 g Hrašky Vanilka
  • 2 g soli
  • 8 g citronové kůry
  • 40 ml slunečnicového oleje
  • 400 g očištěných švestek

Servírování

  • 60 g moučkového cukru
  • 60 g mletého máku
  • 80 g kokosového oleje Můžeme nahradit máslem.

Instrukce
 

  • Ze všech surovin zaděláme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu vykynout na teplém místě.
  • Těsto rozválíme na tenký plát.
  • Plát rozkrájíme na čtverečky o velikosti 4×4 cm.
  • Švestky klademe na těsto a dobře je těstem uzavřeme tak, aby švestky byly slabě a stejnoměrně obaleny těstem.
  • Knedlíky necháme 20 minut vykynout.
  • Knedlíky vaříme v páře 25 minut.

Servírování

  • Mletý mák smícháme s moučkovým cukrem.
  • Rozpustíme kokosový olej.
  • Knedlík na talíři posypeme mákem a přelijeme rozpuštěným kokosovým olejem.

Poznámky

Alergeny: 1 Lepek, 6 sója
 
Klíčové slovo Hraška, Kynuté, Kynuté knedlíky, Sladké, Vařené, Zdravé vaření
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
 | Website

Autorka receptů a norem pro vegetariány, vegany, Wellness gastronomii.
Autorka produktu Hraška a Maha koření.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru