Ostružinové muffiny

Ostružinové muffiny

Ing. Eliška Škvařilová
Existuje mnoho receptů na muffiny, v tom našem jsou vejce nahrazeny Hraškou vanilka. Spolu s celozrnnou moukou se tak zvyšuje výživnost tohoto receptu.
Kalorií

Ingredience
  

  • 140 ml mléka (nebo voda a 25 g sušeného sójového mléka)
  • 10 ml rumu
  • 75 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
  • 10 g Hrašky Vanilka
  • 10 g celozrnné mouky
  • 125 g třtinového cukru
  • 1 špetka soli
  • 10 g kakaa
  • 160 g polohrubé mouky
  • 35 g opražených lískových ořechů
  • 30 g čokolády
  • 4 g prášku do pečiva
  • 3 g sody na pečení
  • 150 g ostružin a malin

Instrukce
 

  • Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • Ořechy a čokoládu nasekáme na drobné kousky.
  • Smícháme všechny suché suroviny.
  • Kypřící prášek a sodu přesejeme přes sítko do suchých surovin a promícháme.
  • Přidáme odvážený olej, mléko/vodu a rum. Vše důkladně promícháme.
  • Nakonec přidáme ovoce a opatrně ho vmícháme do těsta.
  • Hmotu nalijeme do připravených formiček, které jsme vyložili papírovými košíčky.
  • Pečeme 20 minut při teplotě180 °C. Muffiny jsou upečené, když jim naskočí čepičky a vršek lehce zezlátne.
  • Pak zkontrolujeme vpíchnutím špejle. Pokud se těsto na dřívko nelepí, muffin je propečený.

Poznámky

  • Tipy: Oříšky můžeme nahradit  kokosem.
  • Toto těsto můžeme také nalít do vymazaných dortových forem či plechu, které vysypeme kokosem či moukou. Připravíme si tak skvělou buchtu či korpus na dorty.
 Alergeny: 1 Lepek (pšenice), 6 Sója, 7. mléko
Klíčové slovo Čokoláda, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Muffin, Ořechy, ostružiny, Ovoce, Sladké, Svačina
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru