Pečená jablíčka s vanilkovým krémem
Pečená jablíčka chutnají výtečně. Vanilkový krém zjemní nakyslou chuť pečených jablíček, která jsou naplněná směsí ořechů a brusinek. Namísto pudingu jsme krém připravili z Hrašky Vanilka. Luštěniny by nikdo nečekal, ale náhrada škrobu za to stojí.
Ingredience
Krém
- 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje nebo másla
- 100 g Hrašky Vanilka
- 100 g cukru
- 100 g sušeného sójového mléka
- 1000 ml vody sušené sójové mléko a vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem
Náplň
- 50 g sušených brusinek nebo švestek
- 100 g směs nejrůznějších ořechů
- 50 g másla nebo kokosového oleje
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička skořice
- 4 kusy jablek
Instrukce
Krém
- V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
- Vodu a olej přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
- Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.
Jablíčka
- Troubu předehřejeme na 190°C.
- Brusinky či sušené švestky a ořechy nasekáme nahrubo. Smícháme s máslem cukrem a skořicí.
- Pomocí tenkého ostrého nože z jablek opatrně vykrojíme jadřinec a do vzniklého otvoru vtlačíme ořechovou náplň.
- Jablka naskládáme do zapékací misky, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě asi 20 minut. Dáváme pozor, aby se jablka nespálila.
Servírování
- Upečená jablka na talíři přelijeme horkým krémem.
Poznámky
Tento krém je tak lahodný a výživný, že nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója, 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!