Hrašenky
Smažená zelenina v Hrašce je opravdová lahůdka. Je to možnost, jak zařadit do jídelníčku zeleninu i pro ty, kteří zeleninu naprosto odmítají. Vůbec nepostřehnou, že jí luštěninu a zeleninu a navíc si pochutnají. Tato úprava má ještě tu přednost, že je velmi jednoduchá. Na nudličky nakrájíme zeleninu, kterou máme zrovna po ruce, přidáme Hrašku, vodu, zamícháme, osmažíme a můžeme podávat.
Ingredience
- 250 g Hrašky na obalování
- 360 ml vody
- 80 g hlávkového zelí
- 50 g mrkve
- 30 g petrželové nati Můžeme nahradit jinou natí.
- olej na smažení
Instrukce
- Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko. Je dobré použít ruční ponorný mixér, těstíčko bude mít lepší vlastnosti.
- Přidáme nadrobno nastrouhanou zeleninu, nakrájenou petrželovou nať a vše smícháme.
- Podle potřeby upravíme hustotu těsta přidáním vody nebo Hrašky. Těsto by mělo mít konzistenci hustší hořčice.
- Do vyšší vrstvy rozpáleného tuku postupně vkládáme malé nočky tak, že jednou lžící těsto nabíráme a druhou strháváme malé kousky do tuku.
- Během smažení kousky neustále obracíme, aby smažení probíhalo rovnoměrně ze všech stran.
- Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
- Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Poznámky
Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
Doporučujeme se podívat na celý článek o smažení.
Uvedenou zeleninu můžeme nahradit jinou zeleninou, avšak hlávkové zelí má svoje přednosti. je šťavnaté, levné a dostupné.
Alergeny: Žádné
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!