Šoulet s cibulkou a sójovým párkem

    Můžete sdílet na:
    Kuchyně Diabetici, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
     
     

    • 160 g hrachu
    • bobkový list
    • nové koření
    • 120 g krup
    • 600 ml vody
    • 4 g soli
    • 1 g celého kmínu
    • 1 g celé bílé hořčice
    • 40 ml oleje
    • 170 g očištěné cibule
    • 7 g česneku
    • 1 g Mahá koření
    • 2 g soli
    • 1 špetka mletého pepře
    • majoránka
    • 200 g sójových párků
    • 40 g čerstvé červené papriky
    • 200 g nakládaných okurek

    Instrukce
     

    Příprava hrachu

    • Hrách přes noc namočíme do studené vody.
    • Ráno vodu slijeme a hrách uvaříme v čisté vodě doměkka spolu s novým kořením a bobkovým listem.

    Příprava krup

    • Kroupy přes noc namočíme do studené vody.
    • Ráno vodu slijeme a kroupy uvaříme v osolené vodě, až jsou kroupy měkké a voda se vyvaří.
    • Kroupy je potřeba vařit dlouho a pomalu. Stále nabírají tekutinu.

    Cibulka

    • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a celou hořčici.
    • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
    • Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
    • Přidáme třený česnek, Mahá koření, mletý pepř a vše krátce orestujeme.

    Dohotovení

    • Smícháme dohromady uvařený hrách, kroupy, cibulku, majoránku a nakonec přidáme nakrájenou čerstvou papriku.

    Způsob podávání

    • Servírujeme s opečeným sójovým párkem a nakládaným okurkem.

    Poznámky

    Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
    Alergeny: 10 Hořčice
    Klíčové slovo Hrách, Kroupy, Mahá koření, Slané, Zdravé vaření, Zdraví
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: