Vanilkový Cheesecake s jahodami

Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience
  

Korpus

  • 100 g Máslo / Kokosový olej
  • 230 g Sušenky

Vanilkový krém

  • 150 g Hraška Vanilka
  • 150 g Sójové mléko sušené
  • 150 g Cukr
  • 1 špetka Sůl
  • 300 g Olej slunečnicový nebo kokosový
  • 1050 ml Vody se sušeným mlékem, nebo mléko
  • Vanilkový extrakt
  • Jahody

Instrukce
 

Korpus

  • Rozdrtíme 150 g sušenek, smícháme se 70 g másla a zpracujeme na těsto
  • Těsto rukou vymačkáme do vymazané dortové formy o Ø 28 cm.
  • Z části těsta vytvoříme po obvodu formy asi 3 cm vysoký okraj. Dáme na 10 minut zapéct do trouby na 160 °C.

Krém

  • V misce promícháme směs Hrašky Vanilky, sójové sušené mléko, cukru a sůl.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem a nalijeme ho do připravené formy.
  • Cheesecake necháme do dalšího dne vychladnout.
  • Po vychladnutí ho ozdobíme jahodami.
  • Pokud dezert nebudeme hned konzumovat, tak můžeme jahody potřít agarem, který připravíme dle návodu. Díky tomu, jahody zůstanou déle čerstvé.

Poznámky

Alergeny: 6 Sója, 8 Skořápkové plody – mandle
Klíčové slovo Cheesecake, Dezert, Hraška, Hraška vanilka, Hraška Vanilkova, Jahody, Sladké
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru