Vanilkový Cheesecake s jahodami

    Můžete sdílet na:
    Calories

    Ingredience
      

    Korpus

    • 100 g másla nebo kokosového tuku
    • 230 g sušenek

    Vanilkový krém

    • 1050 ml mléka (může být i rostlinné)
    • 300 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
    • 150 g Hrašky Vanilka
    • 150 g cukru
    • 1 špetka soli
    • vanilkový extrakt

    Dohotovení

    • jahody

    Instrukce
     

    Korpus

    • Rozdrtíme 150 g sušenek, smícháme se 70 g másla a zpracujeme na těsto.
    • Těsto rukou vmačkáme do vymazané dortové formy o Ø 28 cm.
    • Z části těsta vytvoříme po obvodu formy asi 3 cm vysoký okraj. Dáme na 10 minut zapéct do trouby na 160 °C.

    Krém

    • Mléko a olej přivedeme k varu.
    • Za stálého míchání vsypeme ostatní suroviny.
    • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem a nalijeme ho do připravené formy.
    • Cheesecake necháme do dalšího dne vychladnout.
    • Po vychladnutí ho ozdobíme jahodami.
    • Pokud dezert nebudeme hned konzumovat, tak můžeme jahody potřít agarem, který připravíme dle návodu. Díky tomu zůstanou jahody déle čerstvé.
    Klíčové slovo Cheesecake, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Jahody, Sladké
    Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři:
    Subscribe
    Upozornit na
    guest
    0 Komentáře
    Nejstarší
    Nejnovější Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments