Pečená dýně hokaido

    Můžete sdílet na:
    Tento recept na pečenou dýni Hokaido je perfektní volbou pro všechny, kteří hledají snadné, zdravé a chutné jídlo. Díky kombinaci Mahá koření, česneku a bylinek získá dýně lahodnou chuť, která vás určitě nadchne. Připravovaný pokrm je vhodný pro celou rodinu. Pečená dýně je skvělou přílohou nebo samostatným jídlem, které můžete servírovat posypané sýrem a doplněné dresingem. Vyzkoušejte náš recept a obohaťte svůj jídelníček o tento vynikající pokrm!
    Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
     
     

    • 640 g očištěné dýně
    • 140 g očištěné cibule
    • 40 ml oleje
    • 1 palička česneku
    • 1 g Mahá koření
    • 1 špetka mletého pepře
    • sůl
    • čerstvé či sušené bylinky např. tymián či šalvěj

    Instrukce
     

    • Očištěnou dýni nakrájíme i se slupkou na plátky o šířce 2 cm.
    • Smícháme olej, Mahá koření a mletý pepř.
    • Cibuli nakrájíme na čtvrtiny.
    • Dýni rozložíme na tukem vymazaný plech, posolíme a potřeme připraveným olejem. Přidáme celé stroužky česneku a kousky cibule.
    • Dýni pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
    • Dýni pravidelně otáčíme a kontrolujeme, aby se nespálila.
    • Před koncem pečení posypeme bylinkami.
    • Dýni můžeme servírovat posypanou sýrem a podávat ji s dresingem.

    Poznámky

    Alergeny: 10 Hořčice
    Klíčové slovo Bylinky, Česnek, Hokaido, Mahá koření, Pečení, Slané, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: