Pečená dýně hokaido
Tento recept na pečenou dýni Hokaido je perfektní volbou pro všechny, kteří hledají snadné, zdravé a chutné jídlo. Díky kombinaci Mahá koření, česneku a bylinek získá dýně lahodnou chuť, která vás určitě nadchne. Připravovaný pokrm je vhodný pro celou rodinu. Pečená dýně je skvělou přílohou nebo samostatným jídlem, které můžete servírovat posypané sýrem a doplněné dresingem. Vyzkoušejte náš recept a obohaťte svůj jídelníček o tento vynikající pokrm!
Ingredience
- 640 g očištěné dýně
- 140 g očištěné cibule
- 40 ml oleje
- 1 palička česneku
- 1 g Mahá koření
- 1 špetka mletého pepře
- sůl
- čerstvé či sušené bylinky např. tymián či šalvěj
Instrukce
- Očištěnou dýni nakrájíme i se slupkou na plátky o šířce 2 cm.
- Smícháme olej, Mahá koření a mletý pepř.
- Cibuli nakrájíme na čtvrtiny.
- Dýni rozložíme na tukem vymazaný plech, posolíme a potřeme připraveným olejem. Přidáme celé stroužky česneku a kousky cibule.
- Dýni pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
- Dýni pravidelně otáčíme a kontrolujeme, aby se nespálila.
- Před koncem pečení posypeme bylinkami.
- Dýni můžeme servírovat posypanou sýrem a podávat ji s dresingem.
Poznámky
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!