Bezlepkový houbový kuba s pohankou

    Můžete sdílet na:
    Tradiční vánoční pokrm s houbami v bezlepkové podobě.
    Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Calories

    Ingredience
      

    Žampiony

    • 340 g žampionů Jiné houby
    • 40 ml oleje
    • 1 špetka mletého pepře
    • 1 g soli

    Kroupy

    • 2 g celého kmínu
    • 1 g celé bílé hořčice
    • 40 ml oleje
    • 220 g očištěné cibule
    • 18 g česneku
    • 2 g Mahá koření
    • 180 g pohanky
    • 1100 ml vývaru nebo vody
    • 6 g soli
    • 1 špetka majoránky

    Instrukce
     

    Žampiony – restování

    • Na plátky nakrájené žampiony orestujeme na oleji a nakonec je osolíme

    Pohanka

    • Do prázdného hrnce vsypeme kmín celý a hořčičné semínko.
    • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
    • Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
    • Přidáme třený česnek, Mahá koření a vše krátce orestujeme.
    • Přidáme pohanku a zalijeme ji horkou vodou, osolíme a zvolna vaříme, až je pohanka měkká a voda vydušená. Je důležité pohanku vařit zvolna, neboť tak získáme lahodnou chuť. Do uvařené pohanky přidáme majoránku a dobře promícháme.

    Dohotovení

    • Uvařenou pohanku smícháme s orestovanými žampióny.

    Poznámky

    • Houbového kubu podáváme s nakládanou okurkou nebo kysaným zelím.
    • Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla. Navíc zvýrazní chuť hub.
    Alergeny: 10 Hořčice
    Klíčové slovo Hlavní jídlo, Hraška, Mahá koření, Slané, Žampiony, Bezlepkové recepty, houbové vegan jídlo, veganské jídlo, vánoční vegan jídlo
    Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři:
    Můžete sdílet na:
    Subscribe
    Upozornit na
    0 Komentáře
    Nejstarší
    Nejnovější Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments