Bezlepkový houbový kuba s pohankou
Tradiční vánoční pokrm s houbami v bezlepkové podobě.
Ingredience
Žampiony
- 340 g žampionů Jiné houby
- 40 ml oleje
- 1 špetka mletého pepře
- 1 g soli
Kroupy
- 2 g celého kmínu
- 1 g celé bílé hořčice
- 40 ml oleje
- 220 g očištěné cibule
- 18 g česneku
- 2 g Mahá koření
- 180 g pohanky
- 1100 ml vývaru nebo vody
- 6 g soli
- 1 špetka majoránky
Instrukce
Žampiony – restování
- Na plátky nakrájené žampiony orestujeme na oleji a nakonec je osolíme
Pohanka
- Do prázdného hrnce vsypeme kmín celý a hořčičné semínko.
- Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
- Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
- Přidáme třený česnek, Mahá koření a vše krátce orestujeme.
- Přidáme pohanku a zalijeme ji horkou vodou, osolíme a zvolna vaříme, až je pohanka měkká a voda vydušená. Je důležité pohanku vařit zvolna, neboť tak získáme lahodnou chuť. Do uvařené pohanky přidáme majoránku a dobře promícháme.
Dohotovení
- Uvařenou pohanku smícháme s orestovanými žampióny.
Poznámky
- Houbového kubu podáváme s nakládanou okurkou nebo kysaným zelím.
- Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla. Navíc zvýrazní chuť hub.
Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři:

